Hirdetés
. Hirdetés

Méretes drágakő

|

Közvetlenül a magyarországi sajtóbemutató után nálunk járt az Acer Aspire 8920, mi pedig alaposan megdolgoztattuk.

Hirdetés

Az eredeti Gemstone-modellektől leginkább formavilágában, valamint dizájnelemeiben eltérő Blue sorozat első két képviselője HD-felbontású kijelzővel, multimédiás érintőpanellel, beépített mélynyomóval, illetve Dolby minősítésű hangrendszerrel érkezik. Természetesen mindketten megkapták a második sorozat védjegyeinek számító kék LED-eket és fényelemeket is. A kisebb típusjelzésű Aspire 6920 tesztalanyunknál valamivel szerényebb méretű, illetve tömegű (3,5 kilogramm, 385×275×44 milliméter), ennek ellenére hordozható számítógépnek ezt is csak fenntartásokkal neveznénk. A 8920-at viszont garantáltan nem fogjuk magunkkal vinni minden kis kiruccanásra - 4,1 kilogrammos tömegével és 441×300×40 milliméteres készülékházával ugyanis a legnagyobb notebookok közé tartozik.

Tömör, 18,4 colos, szélesvásznú gyönyör
Az Acer Aspire 8920-ban az első, általunk tesztelt Full HD felbontású notebookot tisztelhetjük. Ez papíron annyit jelent, hogy 18,4 colos, 16:9 képarányú, 8 ms válaszidejű képernyője kereken 1920×1080 képpont megjelenítésére képes. A gyakorlatban pedig már első bekapcsoláskor nyilvánvalóvá válik: ennél élénkebb, színesebb, kontrasztosabb és világosabb kijelzővel aligha fogunk mostanában találkozni. Az egyértelműen filmnézésre, illetve multimédiás tartalmak megjelenítésére készült TFT LCD valóban káprázatos élményt nyújt, főleg egy 13-15 colos monitorhoz szokott szemnek. Színei élénkségét az alkalmazott fekete kijelzőkeret tovább fokozza, fényereje pedig maximális értékre állítva szinte már bántóan erős. Annak ellenére, hogy tükröződő bevonatokkal látták el, megjelenítés szempontjából az átlagosnál kisebb mértékben érezhető a hátulról érkező fény zavaró hatása, és a szabadban is megfelelően olvasható marad.

acer_aspire_8920_7.jpg

Videovezérlő tekintetében a gyártó az nVidia megoldásait részesíti előnyben, tesztalanyunk egy GeForce 8600M GT-t kapott "szerény" 512 megabájt saját VRAM társaságában. Mondanunk sem kell, hogy játékos hajlamunk útjába csupán a tesztelésre szánt idő rövidsége állhatott. Ennek ellenére azért egy szinte másfél percnek tűnő másfél órát eltöltöttünk pár aktuális cím és az Aspire társaságában, majd örömmel nyugtáztuk: a GeForce hozza a jogosan elvárható minőséget.

Atomerőmű
Egy asztali gépet helyettesítő notebook esetében fontos az erős hardver és a gazdag felszereltség; az Acer Aspire 8920 pedig maradéktalanul eleget tesz ezeknek az elvárásoknak. A gyártó hangsúlyozta, hogy a nálunk vendégeskedő 8920 csupán bemutató darab, nem a végleges, gyártásba kerülő változat, így adódhatnak problémáink vele, számunkra azonban csupán egyetlen dolog okozott gondot: nem igazán tudtuk kitalálni, hogy milyen alkalmazással lehetne úgy istenigazából megizzasztani. A 2,4 GHz-es (T8300) Intel Core 2 Duo processzor, 3 gigabájt rendszermemória, 449 gigabájt felhasználó által hozzáférhető belső tárhely trió ugyanis még egy asztali PC-nél is átlagon felüli, notebook viszonylatban pedig egyenesen luxusfelszereltség. Ha ehhez hozzáadjuk az említett nVidia kártya és 18,4 colos kijelző képességeit, a belső kétszeres sebességű Blu-ray meghajtót, remek billentyűzetet, digitális TV-tunert (DVB-T) és számtalan csatlakozási lehetőséget, valószínűleg senkiben sem marad kétség a felől, hogy ez az Aspire egy vérbeli munkagép és komoly szórakoztatóközpont egyben.

Vélemény - a cikk folytatása ť

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.