Hirdetés
. Hirdetés

Mérföldkőhöz érkezett a Vodafone

|

A Vodafone Magyarország elkészült központi infrastruktúrájának modernizációjával - jelentette be a távközlési óriás pénteken.

Hirdetés

A központi elemek cseréjének 2011. május végi befejezésével a Vodafone hálózatmodernizációs projektjének egyik jelentős mérföldkövéhez érkezett. A fejlesztés eredményeként többszörösére nő a telco cég kapacitása, így a jelenleginél sokszorta több hívást, sms-t, mms-t és mobiladat-forgalmat tud kezelni, és jóval biztonságosabb működést tesz lehetővé. A leányvállalat a hálózatmodernizációval 2012-re egy hosszú távon korszerű, s a legnagyobb kihívásoknak is megfelelő európai top hálózatot szeretne kiépíteni.

A hálózatmodernizáció teljes befejezésével 2012-re a Vodafone mobilinternet sebessége megduplázódik. "Terveink szerint 2012 nyarára már legalább az elméleti 14,4 Mbit/sec adatletöltési és 5,2 Mbit/sec adatfeltöltési sebességgel működik a Vodafone mobilinternet" - olvasható a társaság közleményében, amely hozzáteszi: a Vodafone teljes mértékben széle ssávú mobilinternete a lakosság mintegy 99%-a számára elérhető lesz. Emellett a hálózat energiafogyasztása is alig több mint a felére csökken - a megtakarítás 280 háztartás energiaszükségletét fedezné egy teljes évre.

A fejlesztésnek számos kézzelfogható előnye van a Vodafone jelenlegi és jövőbeli ügyfelei számára. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a hálózat biztonságos, redundáns felépítésének köszönhetően az esetleges műszaki problémák döntő többsége teljességgel észrevehetetlen marad az ügyfelek számára. Ennek oka, hogy a továbbra is jól működő berendezések tökéletesen képesek átvenni a kiesett hálózati eszközök szerepét a javítás idejére.

A modernizáció nemcsak a mobilinternetre, hanem a hagyományos telefonálásra is jó hatással van. Az UMTS-hálózattal lefedett helyeken mostantól még jobb lehet a hanghívások minősége, hiszen a TrFO-megoldásnak köszönhetően - a kilencvenes évekből örökölt GSM-hálózatokkal ellentétben - nem szükséges a hang többszörös kódolása, tömörítése, így az szinte teljesen torzítatlanul, az eredetivel közel megegyező minőségben jut el a felhasználó fülébe.

A fentiek mellett a korszerű technológiai alapoknak köszönhetően az új szolgáltatások bevezetése is egyszerűbbé válik. Ezek körébe tartoznak az úgynevezett gép-gép közötti kommunikáción (M2M - machine-to-machine) alapuló megoldások, amilyen például az NFC, az érintésnélküli mobilfizetés, amelynek tesztje a 2011-es, Vodafone által is támogatott Sziget Fesztiválon lesz.

Emellett az erre alkalmas készülékeken az idő és a dátum automatikus beállítása, szinkronizálása is lehetséges a fejlesztés következtében.

Az ATCA hardver platformra épülő CS Core R4 hálózati eszközöket a Huawei, a világ egyik vezető telekommunikációs vállalata szállította.  A teljes redundanciát három, szintén a Huawei-től érkező és az OSTA2-es platformra épülő MSS szerver garantálja, amelyek a világon elsőként a Vodafone Magyarország hálózatában debütálnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.