Hirdetés
. Hirdetés

Metál trió a BenQ Mobile-tól

|

A BenQ-Siemens márkanév alatti első telefonjait mutatta be a magyar piacon a BenQ Mobile. A cég szerint a magyarok a klasszikus készülékeket kedvelik.

Hirdetés

Tárkányi Tamás, a BenQ Mobile magyarországi fióktelepének vezetője ismertette, hogy a különböző számítástechnikai eszközöket gyártó BenQ forgalmának 62 százalékát a mobiltelefonok adják, kijelző technológia értékesítéséből 22 százalék, képalkotó és adattároló technológiából 9 százalék, projektorok és digitális média értékesítéséből pedig a fennmaradó 7 százalék származik.

Arra a kérdésre, hogy a magyar piacon hány százalékos részesedést szeretnének elérni, a fiókvezető azt válaszolta, hogy a kitűzött cél egyelőre a mobil értékesítés nyereségessé tétele, csak azután kezdenek el foglalkozni a piaci részesedés növelésével.

A BenQ Mobile a mobiltelefon-készülékekkel kapcsolatos fogyasztói elvárások feltérképezésére közvélemény-kutatást készíttetett a Mediánnal. Az eredmények szerint a magyar mobilhasználók forma tekintetében a klasszikus, visszafogott, elegáns készülékeket kedvelik. A drágább, minőségi anyagból készült telefonokat a megkérdezettek csaknem 50 százaléka részesíti előnyben, ugyanakkor a túlnyomó többség a mobiltelefont még mindig az alapvető funkciója szerint, azaz telefonálásra használja.

A három készüléket, az S68-at, az EF81-at és a EL71-et metál triónak nevezte a fióktelep vezető, mert mindhárom készülék gyártásakor valódi fémborítást használtak. A három készülék közül az S68 az egyik hazai mobilszolgáltató kínálatában is megtalálható, a készülékkel főleg az idősebb generációt célozzák meg, egyszerű, vékony, könnyen használható telefonról van szó. A készülék kártyafüggetlen ára bruttó 39 900 forint.

Az EL71 szétcsúsztatható, háromsávos mobiltelefon, mindennel fel van szerelve. A készülék egyelőre nem vásárolható meg itthon, így árat sem tudtak mondani.

A csúcskészülék az EF81 kagylótelefon, a 3G-s készülék kísértetiesen hasonlít a Motorola sikertermékéhez, a V3-as modellhez. A telefon ára kártyafüggetlenül bruttó 99 000 forint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.