Hirdetés
. Hirdetés

Mi a legnagyobb baj a cloud computinggal?

|

Jelenleg tíz vállalatból mindössze egy alkalmaz számítási felhő alapú technológiákat, egy új kutatás ennek az alacsony aránynak az okát is tudni véli.

Hirdetés

cloud computing számítási felhő
cloud computing számítási felhő

Noha a számítási felhőkben tárolt adatok, az ott végbemenő tranzakciók magában a felhőben igen gyorsan hozzáférhetők, „kívülről" már jóval nagyobb kihívás kezelni ezeket az információkat. Ennek oka, állítja a Virgin Media Business, a még mindig szűkösnek mondható sávszélességben keresendő. Természetesen az elmúlt évtizedekben, de főleg az utolsóban folyamatosan és drasztikusan nőtt az átlagos internetkapcsolat sebessége, ugyanakkor már nem is a tíz évvel ezelőtti igénybevételnek kell(ene) megfelelniük.

Ezerfős mintát vizsgálva a Virgin Media Business megállapította, hogy az irodai munkát végző alkalmazottak döntő többsége, 69 százalékuk szeretne hozzáférni böngészőn keresztül az összes szoftverhez, amit munkahelyén használnia kell. Nem is elsősorban a browser jelentette ismerős környezet miatt, hanem azért, hogy bárhonnan, bármilyen eszközről dolgozhasson, ne legyen hozzákötve az irodai számítógépekhez. Az alkalmazottak nagy része meg volt győződve arról, hogy cége képes (lesz) megfelelni ennek a kihívásnak: 78 százalékuk állította, hogy a munkájához szükséges minden alkalmazáshoz hozzá fog férni weben keresztül, kevesebb mint tíz év alatt.

Ugyanakkor, munkaadói oldalról nézve már korántsem tapasztalható ekkora lelkesedés. Számos, a cloud computingra nyitott vállalatnál az érdeklődés csak lassú, akadozó adoptálást hoz magával. A cégek aggodalmai szinte egyöntetűen az internetkapcsolat minőségére vezethetők vissza. Egy másik, ötezer fős mintán végzett felmérés ugyanis arra világított rá, hogy az érdeklődő vállalatvezetők 88 százaléka még a felhőalapú alkalmazások telepítése előtt áll. A gyors váltás elmaradásának legfőbb okaként a hálózati infrastruktúra fejletlenségét említették.

A kutatás szerint a válaszadók 22 százalékának „komforthiánya" volt az internetes alkalmazáshasználat során, 20 százalékuk pedig az internetcsatlakozás megbízhatósága miatt aggódott. További 21 százalék problémásnak találta a felhőalapú alkalmazások sávszélesség-igényét. Ezért Mark Heraghty, a Virgin Media Business ügyvezető igazgatója szerint egy gyors, biztonságos és megbízható internetkapcsolat alapvető feltétele az egyre inkább decentralizálttá és mobillá váló munkaerő ideális munkafeltételeinek kialakításához.

Az eredmények összhangban vannak egy másik, a Damovo által megrendelt, a Vanson Bourne piackutató cég készítette jelentés megállapításaival. Eszerint tízből kilenc IT igazgató gondolja azt, hogy az átlagos sávszélesség elégtelen a megbízható távmunkához, azaz ahhoz, hogy a vállalat cloud computingra migrálja adatait és alkalmazásait.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.