Hirdetés
. Hirdetés

Mi az a Windows Intune?

|

A havidíjas szolgáltatás a központi felügyelet mellett a frissítési garancia előnyeit kínálja a kisvállalkozásoknak.

Hirdetés

Nehéz egy mondatban összefoglalni, hogy mi is pontosan a minap bejelentetett Windows Intune. A megoldás ugyanis tartalmaz offline és online elemeket is, miközben a Microsoft havidíjas konstrukcióban kínálja majd a Microsoft Online szolgáltatásain keresztül. Ha mégis megpróbálkozunk a definícióval, akkor a Windows Intune nem más, mint a redmondi szoftvercég azon csomagja, amelybe a kis és középvállalkozások számára a Microsoft összerakta nagyvállalati megoldásait, hogy azokat elérhető áron kínálja.

 

 

 


A Windows Intune megoldással egyrészt ugyanis a kisebb cégek úgy érhetik el a leginkább nagyvállalatoknak kínált frissítési garancia előnyeit, hogy nem kell mennyiségi licencszerződést kötniük a redmondi szoftvercéggel. Azaz a szolgáltatás előfizetői a havidíjért cserébe megkapják a Windows 7 Enterprise egy példányát (előfizetésenként), amely egyébként csak a mennyiségi licencvásárlók számára érhető el. Valamint ugyanez igaz a Microsoft optimális munkakörnyezetet biztosító Desktop Optimization Pack (MDOP) csomagjára is, amely több virtualizációs és felügyeleti megoldás is tartalmaz, s amelyhez szintén szerződni kell a redmondi szoftvercéggel.


A frissítési garanciát így megkerülő ingyenes Windows 7 és az MDOP mellett a Windows Intune előfizetői egy webes felügyeleti és karbantartási eszköz is kapnak, amellyel egy helyen menedzselhetik a cégek rendszergazdái az egyébként földrajzilag szétszórt klienseket. A felhőben az Intune ugyanis egy webes (Silverlight alapú) felügyeleti konzolt kínál, amely biztosítja a kliens gépek állapotának nyomon követését és konfigurálását, a központosított frissítés-kezelést, a távoli segítségnyújtást, valamint a központosított szoftvergazdálkodást.

 

A Windows Intune e mellett rendelkezik a Microsoft vírusvédelmi megoldásával (Malware Protection Engine), amely egyébként a Security Essentials és a Forefront szívében is dobog. Segítségével a rendszergazdák biztonsági házirendet állíthatnak be a felhasználók gépein, legyenek földrajzilag bárhol. Ráadásul az apró kliens oldali alkalmazás működése során szinte észrevehetetlen, miközben jelentéseket küld a munkaállomás egészségi állapotáról.

A megoldás egyelőre csak béta állapotban érhető el az Egyesült Államok, Kanada, Mexikó és Puerto Rico azon 1000 felhasználója számára, akik elsőként regisztrálnak a tesztelésre. A Microsoft elmondása alapján azonban egy éven belül megjelenhet a végleges verziója, amely hatékony eszköz lehet azon 25-500 munkaállomással rendelkező kis- és középvállalkozások számára, akik nem akarnak mennyiségi licencszerződést kötni a redmondi szoftvercéggel.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.