Hirdetés
. Hirdetés

Miami Vistára váltott

|

A cserétől évi 1 millió dollár megtakarítást remélnek.

Hirdetés

2009. augusztusának végére az amerikai Miami városa meglévő informatikai infrastruktúráját teljesen Windows Vista és Windows Server rendszerekre kívánja cserélni, amelyből az előbbi közel 900 munkaállomást és laptopot foglal magában. James Osteen, a város Informatikai Hivatalának ügyvezető-helyettesének elmondása alapján döntésükben több tényező is szerepet játszott, ám talán a legfontosabb a költségcsökkentés volt.

"A költségmegtakarítás kiemelt fontos számunkra a jelenlegi gazdasági környezetben. Arra törekszünk, hogy szolgáltatásainkat magasabb szintre jutassuk, kevesebb pénzből. A váltásnak köszönhetően a hálózati mainframe költségek tekintetében évi 1 millió dollár, az energia felhasználás tekintetében pedig 80 ezer dollár megtakarítással számolunk" - olvasható a szakértő nyilatkozata a Windows Team blogon.

 

miami.jpg


Ezen felül James Osteen elmondása alapján a döntésben szerepet játszott még a Vista stabilitása is, ami lehetőséget teremt számukra a biztonságosabb üzemeltetésre. Ezen felül le kívánják cserélni nagygépes környezetüket is, Windows Server megoldásra, amelytől az 1 milliós megtakarítást remélik. Arról ellenben nincs hír, hogy pontosan mennyibe kerül az átállás.

"A Windows 7-tel abszolút nem számoltunk még a döntésünk során, mivel évente átlagosan a gépfarmunk 20 százalékát cseréljük le, így a mostani gépekkel is öt évre számolunk, s nem tehetjük meg, hogy várunk az új rendszer megjelenéséig. Most emiatt teljes mértékben a Vistára koncentrálunk, ami segít abban, hogy biztonságosabban, hatékonyabban és olcsóbban üzemeltessük informatikai struktúránkat" - tette hozzá később.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.