Hirdetés
. Hirdetés

Michael Dell nagyon kapaszkodna a cégébe

|

A jelenlegi ügyvezető akkor is maradna, ha a felvásárlási ajánlatát elutasítják.

Hirdetés

A Dell alapítója és jelenlegi ügyvezetője, Michael Dell, akkor is maradna a cégénél, ha a vételi ajánlatát leszavazzák. A tőzsdéről kifelé igyekvő Dell ugyanakkor azt is elárulta, hogy egyáltalán nem támogatja Carl Icahn elképzeléseit, aki pedig a privatizáció ötletétől van rosszul. 

Michael Dell és a Silver Lake nemrég megemelte a vételi ajánlatát, részvényenként 10 centtel: így egy darabért már 13,75 dollárért adnának a részvényeseknek. Velük szemben a milliárdos befektető, Carl Icahn áll, aki jelenleg a részvények 8,7 százalékát birtokolja. Icahn szerint a privatizáció alulértékelné a vállalatot. 

Nemrég még komoly kétkedés fogadta a cég igazgatótanácsában Icahn szavait, miután viszont 5,2 milliárd dollárnyi banki kölcsönhöz jutott, már komolyabban vették. A Dell ajánlatára való szavazást elhalasztották, Michael Dell és a támogatói pedig attól félnek, hogy nem ők lesznek többségben. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.