Microsoft: 600 millió Windows 7 licenc kelt el

|

A Microsoft a Computex trade shown jelentette be, hogy kurrens operációs rendszerének licenceladásai elérték a 600 milliós álomhatárt. A redmondiak felmérése szerint az internet-kapcsolattal rendelkező számítógépek 39 százalékán Windows 7 fut.

Steve Guggenheimer
Steve Guggenheimer
A The Verge tudósítása szerint Steve Guggenheimer, a Microsoft alelnöke szerdán, a Tajpejben megrendezett Computex trade shown jelentette be, hogy cége az operációs rendszer három évvel ezelőtti bemutatása óta több mint 600 millió Windows 7 licencet értékesített. A gyártó januárban még „csak” 525 millió eladott licencnél tartott: ami azt jelenti, hogy kevesebb mint fél év alatt 75 millió kelt el a rendkívül népszerű operációs rendszerből.

A növekedés továbbra is töretlennek látszik – annak ellenére is, hogy hamarosan debütál az új üdvöske, a Windows 8. Mi több, a szakértők szerint a 7-es kiadás eladásai a legújabb, kvázi-platformfüggetlen operációs rendszer bemutatását követően is növekedni fognak – elsősorban azért, mert a nagyvállalati ügyfelek nem fognak sietni a kipróbált szoftver lecserélésével.

Az elemzők úgy vélik, a Microsoftnak nem lesz egyszerű dolga a Windows 8 bevezetésével. A piaci környezet igen zord: számos operációs rendszer küzd a tabletpiac vezető szerepéért.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.