Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft innovációs díjak a hazai fejlesztőknek

|

A Microsoft az idén három kategóriában osztotta ki Innovációs Díját. A cég szakemberei a hagyományos ügyfélalkalmazások, a webes alkalmazások és felhőben futó alkalmazások fejlesztése terén tevékenykedő legjobb hazai cégeket jutalmazták.

Hirdetés

A gyártó vezető szakemberei által évente odaítélt elismerést olyan hazai szoftverfejlesztők nyerhetik el, amelyek szakmai és üzleti szempontból is innovatív, a Microsoft alkalmazásplatformjára építkező alkalmazásokat dolgoznak ki.

A Microsoft Magyarország kiemelt célja, hogy a díjon keresztül felhívja a figyelmet a nemzetközi szinten is eladható fejlesztéseket végző - többségükben mégis hazai tulajdonú cégekre -, és követendő példákat állítsanak a magyar informatikai piac szereplői elé. Mivel az informatika az innovatív megoldások létrehozásának egyik leghatékonyabb terepe, az amerikai anyavállalat kiemelt hangsúlyt fektet a hagyományos irányzatoktól eltérő fejlesztésekre, amelyeket saját, gazdag eszközkészletet felkínáló alaptechnológiáival is támogat. A vállalat immár harmadik éve díjazza a hazai szoftverfejlesztő cégeket és közösségeket, a résztvevők száma évről évre nő, 2010-ben három kategóriában már közel húsz nevezés érkezett.

?Az Innovációs Díj minden évben tükrözi az informatika üzleti és szakmai trendjeit, idén például hagyományos ügyfélalkalmazás, webes alkalmazás és felhőben futó alkalmazás kategóriákban kértünk és kaptunk pályaműveket" - emelte ki Kőnig Tibor, a Microsoft Magyarország főmérnöke. - A mi értelmezésünk szerint az innováció több mint a technikai megoldások kreatív alkalmazása, ezért a szakmai szempontokon kívül minden pályázat esetében megvizsgáltuk azt is, valós igényt elégít-e ki a fejlesztés, esetleg konkrét ügyfeleket, felhasználókat is meg tud-e nevezni a pályázó."
 
A versenyen az alábbi pályázatok bizonyultak a legjobbnak:

  • ?Hagyományos ügyfélalkalmazás" kategória - ?Online Media Desktop" alkalmazás a Sky Interactive Kft. fejlesztésében.

  • ?Webes alkalmazás" kategória - ?Doktor-OK Online Foglalási Rendszer" webalkalmazás az ALLWIN Informatika Kft. fejlesztésében.

  • ?Felhőben futó alkalmazás" kategória - ?DIWICON SIMSIM AMI" alkalmazás a CASON Mérnöki Zrt. fejlesztésében.

 
?Az Online Media Desktop a Windows 7 felhasználói élményét, média- és keresési szolgáltatásait messzemenőkig kihasználó médialejátszó alkalmazás, ami az Online Media Center nevű szolgáltatásunkra épül" - ismertette a terméket Dikházi Péter, a Sky Interactive Kft. ügyvezető igazgatója. ?Az Online Media Center lehetőséget kínál bárkinek, hogy egyszerűen eljuttassa az interneten elérhető tartalmait a desktopra, a televízióra és a jövőben a mobiltelefonra is, legyen szó közösségi, felhasználó által létrehozott (UGC) vagy prémium tartalomról."
 
?A Doktor-OK rendszer egy valós üzleti igényt elégít ki: egy egyszerű, letisztult online felületen ad lehetőséget arra, hogy pillanatok alatt bejelentkezzünk orvosunkhoz" - nyilatkozta Szöllősi Dániel, az ALLWIN Informatika Kft. egyik ügyvezetője. ?Célunk a projekt során az ügyféligény maximális kielégítése volt, amelyhez a Microsoft fejlesztőeszközei minden támogatást megadtak. Azért neveztünk az Innovációs Díjra, hogy visszajelzést kapjunk a munkánkról - a visszajelzést megkaptuk, és az eredményre nagyon büszkék vagyunk."
 
?A most díjat nyert DIWICON SIMSIM AMI (Advanced Metering Infrastructure) az egyik legfontosabb alkalmazásunk. Egy okos mérőóra-leolvasó szolgáltatás, amely a világon egyedülállóan nem csupán a mérőórákat, de az elosztó hálózatot is figyelve fogyasztási mérleget állít fel, s ennek alapján felderíthetők az energiahálózat utolsó kilométerére eső veszteségek. A fogyasztók számára egyúttal valósidejű információt nyújt szokásaikról, amely által tudatos fogyasztókká válhatnak, pénzt és energiát egyaránt megtakarítva" - mondta el Szakács Ferenc, a CASON Mérnöki Zrt. elnök-vezérigazgatója. ?Nagyon megtisztelő számunkra ez a díj, köszönjük a Microsoftnak, hogy támogatásával, technológiai újdonságai korai alkalmazójaként a világ szakmai élbolyába tartozhatunk!"
 
Az egyes kategóriák győztesei két díjazási lehetőség közül választhattak: egy fő részvételi díjának térítése a TechEd Europe 2010 konferencián vagy egyhetes szakmai oktatás a győztes által megjelölt fejlesztési témakörben a pályázaton eredményesen szerepelt teljes fejlesztőcsapat részére.
 
?Az ország versenyképessége szempontjából kulcsfontosságúnak tartom, hogy a hazai vállalkozások bebizonyíthassák innovációs képességeiket az egész világnak. Mi olyan saját innovációval, fejlesztési környezettel, tudástranszferrel segítjük az informatikában piacképes újdonságot előállítani kész vállalkozásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy saját termékeikkel gyorsabban léphessenek piacra" - mondta el Lerch Attila, a Microsoft Magyarország üzletfejlesztési igazgatója.


Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A Project029 Magyarország Kft. közleménye
Bezár