Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft: Nem írjuk újra a Vistát!

|

A Microsoft elutasított minden feltételezést, amelyek szerint újra kellene írniuk a Windows Vista kódjának 60%-át.

Hirdetés

"A leírtak csak spekulációk, és mindenféle hitelességet vagy alapot nélkülöznek" - mondta a Microsoft szóvivője az internetnews.com riporterének a múlt héten szárnyra kapott pletykákra válaszolva. A kérdéses publikáció egy ausztrál üzleti oldalon, a SmartHouse.com-on jelent meg és meg nem nevezett Microsoft forrásokra hivatkozott. Azt állították benne, hogy a Microsoft az Xbox részlegről csoportosított át erőforrásokat, hogy a Windows Vista kódjának 60%-át újraírják. Az operációs rendszert pedig a 2007-es las vegasi CES kiállításon újra bemutatnák, jövő januárban.

A Microsoft tehát a fenti találgatásokat elutasította. A vállalat jelenleg biztonsági, tesztelési és finomhangolási munkálatokat végez, és "nem írnak új kódot". Megerősítették azt is, hogy a mostani helyzet szerint a Vista időben elkészülhet novemberre, amikor is annak nagyvállalati verzióinak meg kellene jelenniük, amit 2007. januárjában a kisfelhasználói kiadások követnek. Leszögezték azt is, hogy egyetlen Xbox fejlesztőt sem csoportosítottak át a Vista csapatához.

A múlt hét teljesen a Microsoft körüli termékkésések körül forgott. Alig, hogy bejelentették a Windows Vista halasztását, rögtön követte azt az Office 2007 irodai programcsomag októberről szintén januárra történő csúszása - ám már ekkor elmondták azt is, hogy a nagyvállalati partnerek időben megkapják a szoftvert, már októberben.

Az ezt követő napon bejelentették Jim Allchin, a Microsoft Platform és Szolgáltatások részlege társelnökének lemondását is. Kevin Johnson, a másik társelnök egy hosszú levélben tárta fel ennek okait és felvázolta a divízió jövőbeli terveit is. A szoftverek és szolgáltatások terén egyértelműen a tavaly év végén bemutatott Windows Live kapja majd a legfontosabb szerepet; ám emellett az általános növekedésre helyezik a hangsúlyt, elsősorban az online hirdetések, az új piacok nyitása, és a nagyvállalati számítástechnikai infrastruktúra terén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.