Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft-Novell: az első év

|

Egy évvel a sok vihart kavart megállapodás aláírása után a felek bejelentették, hogy folytatják az együttműködést.

Hirdetés

Az évforduló kapcsán kiadott közleményében a Novell "iparági mérföldkőnek" nevezte a megállapodást, továbbá bejelentette, hogy a két vállalat továbbra is erős igényt lát a nyílt és zárt forráskódú szoftverek közötti együttműködés és a szellemi tulajdonjoggal kapcsolatos biztonság megteremtésére, és kibővítik korábbi technikai együttműködésüket. A technikai együttműködés egyik kiemelt területe továbbra is a virtualizációs technológiák továbbfejlesztése, amelyen tavaly szeptember óta közös kutató-fejlesztő laboratóriumában (Interoperability Lab) dolgozik a két vállalat.

A Novell és a Microsoft tervei szerint egy olyan többplatformos kisegítő lehetőségeket tartalmazó modellt hoznak létre, amely összekapcsolja a kisegítő technológiákat használó termékek Windows és Linux platformon működő meglévő keretrendszereit, ezáltal lehetővé teszi a fizikailag korlátozott személyek számára a számítógép-használatát. A Novell és a Microsoft a jövőben közösen dolgoznak azon, hogy valamennyi szoftvervállalat és a fejlesztők olyan kisegítő lehetőségekkel ellátott termékeket készítsenek Windows és Linux platformokra, amelyek a fizikailag korlátozottak, különösen a vakok számára megkönnyítik a számítógép-használatot.

A Microsoft vállalta, hogy elérhetővé teszi az ún. User Interface Automation (UIA - felhasználó felület automatizációja) keretrendszer specifikációját, amely leegyszerűsíti a fizikailag korlátozott emberek számára készülő, kisegítő technológiát használó termékek fejlesztését. Ezzel egyidőben a Novell kifejleszt egy olyan illesztőprogramot, amely lehetővé teszi az UIA keretrendszer számára az együttműködést a már létező linuxos kisegítő lehetőségeket fejlesztő projektekkel, illetve kiegészíti az IBM Corp. és más cégek által már megvalósított befektetéseket. A Novell nyílt forráskódú munkája többplatformossá fogja tenni az UIA keretrendszert, miközben megvalósítja az UIA a Linux Accessibility Toolkittel (ATK - kisegítő lehetőségek eszközkészlete) történő együttműködését. Ez az eszközkészlet megtalálható a SUSE Linux Enterprise, és több más Linux disztribúcióban is. Az UIA-megoldás biztosítja a szoftveralkalmazások következő generációja számára a nem vizuális hozzáférési megoldások együttműködését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.