Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft segítség a nonprofit szférának

|

A redmondi szoftvercég adományokkal, és technikai segítségnyújtással segíti a civil szervezeteket.

Hirdetés

A Korlátlan Lehetőségek program keretén belül a Microsoft Magyarország az elmúlt négy és fél évben több mint két és fél millió dollár - azaz mostani árfolyamon mintegy 580 millió forint - értékben nyújtott segítséget hetvenhat magyar pályázónak - hangzott el a szoftvercég magyar leányvállalatának a sajtótájékoztatóján.

 

 



Globális mértékben még nagyobbak a számok, mivel a program 2003-as indulása óta a redmondi szoftvercég összesen 285 millió dollárt bocsátott nonprofit szervezetek és közösségi technológiai központok rendelkezésére a világon készpénz, illetve szoftverek formájában.

A Microsoft tájékoztatása alapján e mellett a CivilTech elnevezésű szoftver- és hardveradományozó program keretén belül eddig összesen 634 alapítvány és egyéb nem profitorientált szervezet küldte el a pályázatát hazánkban, amelyek közül 523-at el is fogadtak az adminisztrátorok. Az adományozási program keretén belül ugyanis a pályázóknak mindössze regisztrációs díjat kell fizetniük, amely az adott szoftver piaci értékének csak 4 százalékát teszi ki. Így a Microsoft beszámolója alapján 2010 nyaráig több mint 300 millió forint értékű szoftverrel ajándékozták meg a hazai civil szervezeteket.

Ezen felül a program keretén belül szívesen fogadják a cégeknél leselejtezett gépeket is, hogy azokat felújítva a nonprofit szervezetek számára bocsájtsák.

Szilágyi Bernadette, a Microsoft Korlátlan Lehetőségek programmenedzserének elmondása alapján a hazai civil szféra több mint 100 szoftverükre pályázhat, amelynek nem része a Windows. Az operációs rendszer esetén ugyanis csak frissítési opcióra lehet pályázni (amihez szükséges egy legális Windows megléte). Ám mivel a szoftvereket Open Licenc keretén belül biztosítják, érvényesíthető a frissítési garancia, azaz a legfrissebb verzióra történő váltás.

A sajtótájékoztatón e mellett a SharePoint került legtöbbször szóba. A csoportmunka megoldás segítségével korszerűsítette ugyanis IT-infrastruktúráját a víz alatti lelőhelyek felkutatását és feltárását végző non-profit Octopus Tengeri Régészeti Kutató Egyesület, a súlyosan beteg gyermekek kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítvány, valamint a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány. Míg - Szilágyi Bernadette elmondása alapján - az Informatika  a látássérültekért Alapítvány a napokban egy Visual Studio 2010 fejlesztőkörnyezettel gazdagodott a Microsoft jóvoltából.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.