Hirdetés
. Hirdetés

Keménykednek a Microsofttal

|

Fokozódik a helyzet: nem elérhető a Bing kereső Kínában.

Hirdetés

A kínai kormány blokkolja a Microsoft Bing keresőjét, ez az egyike az utolsó olyan amerikai online szolgáltatásnak, amely még működhetett a hatalmas népességű távol-keleti országban, a világ legnagyobb internetes piacán. A betiltás annak ellenére történt, hogy a szoftvergyártó óriás a helyi kérésnek megfelelően cenzúrázta a kereső találatait.

A Microsoft közleményében megerősítette, hogy a Bing nem elérhető Kínában, és most fontolgatják, hogy milyen lépéseket tesznek a probléma rendezése érdekében. Ez az amerikai technológiai óriás második komoly afférja Kínában, 2017 novemberében a Skype internetes telefon és üzenetküldő szolgáltatást távolították el az Apple és Android alkalmazásáruházakból.

Hirdetés

A Bing kínai weboldaláról kínai területről indított keresések egy olyan oldalra vezetnek, amely azt üzeni, hogy a szerver nem elérhető. A Financial Times értesülései szerint az állami tulajdonú, nagy telekommunikációs vállalat, a China Unicom megerősítette, hogy a kínai kormány rendelte el a keresőmotor blokkolását. A kínai kibertér felügyeleti hatóság (CAC) nem reagált a Bing blokkolását firtató kérdésekre.

A Bing volt az egyetlen jelentősebb külföldi keresőszolgáltatás, amely elérhető volt az úgynevezett Nagy Tűzfal mögött. Ennek azonban komoly ára volt: a Microsoft cenzorálta a keresési eredményeket érzékeny témákban a kínai kormánypolitikához igazodva.

A Microsoft egyébként  a 21Vianet nevű kínai adatközpont-szolgáltatóval együttműködve kínálja Azure és Office 365 termékeit a kínai felhasználóknak.

A Google keresőszolgáltatását már 2010 óta blokkolják Kínában. Ezzel kapcsolatban Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója tavaly decemberben azt mondta, hogy nem tervezik a keresőmotor újraindítását a távol-keleti országban.

Kína fokozott ellenőrzést gyakorol az internet felett, tegnap a CAC közleményben jelentette be, hogy hétmillió online adatot és 9382 mobilappot töröltek, valamint kritizálta a Tencent technológiai cég hír appját "vulgáris információk" terjesztése miatt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.