Hirdetés
. Hirdetés

Miért hadonásznak a Sony laptopok tulajdonosai?

|

Idei kimerültség? Ismerős a közelben? Kéznyújtóztatás? Nem, egészen másról van szó...

Hirdetés

Bemutatta új üzleti szférába szánt laptopjait és ultrabookját a japán vállalat; melyek egyik érdekessége, hogy minden modell rendelkezik gesztusvezérléssel. Vagyis a hordozható számítógépek nem csupán billentyűzetről és egérről irányíthatók, hanem - amint azt a hazai bemutatón Rab Sándor, a Sony magyarországi vezetője demonstrálta is - kézmozdulatokkal is be lehet avatkozni például a videolejátszásba. De nem ez az egyetlen fontos újítás, nézzük meg kicsit közelebbről, mit tudnak a masinák!

A VAIO S sorozatba tartozó, 13,3 és 15,5 colos kijelzővel bíró modellek az Intel harmadik generációs Core processzorára (Ivy Bridge) alapulnak és magnézium-alumínium ötvözetük révén is könnyedségre törekednek (a kisebbik laptop például 1,8 kilogramm). Grafikai megoldásuk nem korlátozódik a processzorba integrált GPU-ra: az Intel HD Graphics 4000 mellett diszkrét vezérlőt, egy Nvidia Geforce GT 640M LE GPU-t is tartalmaznak. A hibrid kialakításnak köszönhetően a kis gép komolyabb grafikus feladatokkal is megbirkózik, amikor pedig erre nincsen szükség, akkor az energiahatékony processzor veszi át a megjelenítéshez szükséges számítási feladatokat.

Sony Vaio S 13
Sony Vaio S 13

A VAIO S és T sorozat minden tagja képes a félbehagyott jelentések elmentésére. A fejlett energiatakarékossági funkcióinak (Rapid Wake + Eco) köszönhetően a fedél lehajtásával a laptop hibernálja magát, és a nyitott vagy el nem mentett dokumentumokat akár 30 napig is megőrzi. A fedél ismételt felnyitásával a számítógép 5 másodpercen belül magához tér az álomból, és a megkezdett dokumentum ismét szerkeszthetővé válik.

A jelentések, prezentációk megírásában nagy segítséget jelentenek az elválasztott billentyűk, melyek világítása automatikusan bekapcsol, ha a környezeti fény túl kevés. A multifunkciós érintőpad mellett a környezeti fényt érzékelő szenzor biztosítja a mindig optimális kijelzőbeállításokat, és az integrált, Exmor képjavító technológiával rendelkező, HD felbontású webkamera segítségével jó minőségű képeket továbbíthatunk a videóbeszélgetésekhez. A csatlakozási feladatokat a Bluetooth 4.0 technológia, a három USB port, valamint egy HDMI kimenet látja el.

Mindegyik üzleti notebook olyan szoftverekkel érkezik, mint a Windows Live Essentials 2011, az Adobe Acrobat X Standard, az Adobe Reader 10, sőt az S15-ös modellbe már egy Imagination Studio – VAIO Edition csomag is került. Az S modellekhez 1 évig ingyenesen jár az Intel lopásgátló megoldása, az Anti-Theft Service.

Az első Sony ultrabook 13,3 colos méretben kapható, tömege 1,6 kg. A háttértár szerepét hibrid megoldás tölti be, egy 320 GB-os HDD és egy 32 GB-os SSD meghajtó kombinációja. Memóriából 4 gigabájtnyit találhatunk a borítás alatt, üzemidejét tekintve pedig mintegy 8 órán keresztül működtethető töltés nélkül. A csatlakozásra Bluetooth 4.0 technológia, három USB port és HDMI kimenet ad lehetőséget.

Sony Vaio T ultrabook
Sony Vaio T ultrabook

Az S sorozat tagjai - kiépítéstől függően - tíz forint híján 260 és 390 ezer forint közötti áron kerülnek forgalomba, míg az ultrabook 10 forint híján 240 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron kelleti magát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.