Hirdetés
. Hirdetés

Milliárdos harc a térképekért

|

A térképek gyártói egyre többet érnek a navigációs cégeknek. A TomTom most 4,22 milliárd dollárt adna a Tele Atlasért.

Hirdetés

A navigációs eszközökhöz nélkülözhetetlen, hogy valamilyen térképszoftverrel is rendelkezzünk. A PNA-k, tehát a személyi navigátorok gyártóinak így szüksége van hasonló programokra, hiszen ezek nélkül mit sem érne a GPS-vevővel ellátott szerkezet. A térképszoftverhez azonban adatok, földrajzi információk és digitális térképek kellenek. Ezeknek a gyártásával, beszerzésével, és frissítésével foglalkozik többek között a Tele Atlas. Az 1984-ben alapított holland céget kategóriája vezető vállalataként tartják számon.

A TomTom most erre a cégre szeretné rátenni a kezét, méghozzá egy 4,22 milliárd dolláros felvásárlási ajánlat keretében - akkora összegről van szó, hogy ezt forintban inkább ki sem írjuk. A Garmin is versenyben volt, ők 3,3 milliárd dolláros vételi ajánlattal álltak elő. A TomTom első ajánlata egyébként "csupán" 2 milliárd volt, így ennek jelenleg több mint a dupláját kínálják a holland cégért.

? A Nokia is harcba száll - a cikk folytatása ť

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.