Hirdetés
. Hirdetés

Milliókat érintett a Skype leállása

|

A VoIP-szolgáltató szerint konfigurációs hiba okozta a kedd délutáni üzemzavart. A szolgáltatás néhány órán belül helyreállt.

Hirdetés

Kedden délben több millió felhasználót érintő üzemzavar volt a Skype rendszerében. A leállás alig két héttel azután történt, hogy a szolgáltató kiadta a kliens legújabb frissítését, amely éppen a hasonló problémákat volt hivatott orvosolni.

A Skype szerint konfigurációs hiba történt. „Sikerült megtalálnunk a probléma okát, és dolgozunk a rendszer helyreállításán" - írta greenwichi idő szerint délután egy órakor kelt blogbejegyzésében Peter Parkes. A cég kommunikációs vezetője gyors megoldást ígért, és elnézést kért a felhasználóktól az esetleges kellemetlenségek miatt.

A Skype webldalán közzétett adatok szerint az üzemzavar idején több mint 22 millióan használták a szolgáltatást; a hiba miatt félórán belül 16 millióra, majd 2,2 millióra esett vissza az aktív felhasználók száma. A Skype-nak jelenleg 170 millió regisztráltja van.

A felháborodott júzerek Twitter-üzenetekben tiltakoztak a leállás miatt. Ironikus megjegyzésekben sem volt hiány: „A Microsoft megvette a Skype-ot, most pedig az egész rendszer leállt. Véletlen lenne?" - írta egyikük.

A Microsoft a közelmúltban jelentette be, hogy 8,5 milliárd dollárért felvásárolja a szolgáltatót.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.