Hirdetés
. Hirdetés

Milliókat költünk felesleges szerverekre?

|

A Symantec zöld informatikai felmérése szerint a hardverbeszerzések optimalizálása mellett nélkülözhetetlenek az egységes szoftver megoldások.

Hirdetés

A 2009. évi nemzetközi zöld informatikai felmérésének eredményeihez az Applied Research 15 ország több mint ezer informatikai vezetőjét kérdezte meg. A felmérés megmutatatta, hogy a zöld informatika ma már a legtöbb cég számára nélkülözhetetlen. Nő a zöld informatika költségkerete, és az informatikai részlegek a zöld kezdeményezései jelentős megtakarítást eredményeznek.

A vezetők a zöld informatikát a költség-megtakarítás, az energiatakarékosság, és az előírásoknak való meg felelés szempontjából is fontosnak tartják.

Gondokat okoz azonban még a hardverszintű szabványosítás, hiszen a cégek gyakran több hardvergyártótól kívánnak vásárolni, vagy a cégösszeolvadásokból és -felvásárlásokból örökölt rendszereket kell integrálniuk. Ennek a problémának a megoldása egyértelműen az egységes szoftvermegoldásokban rejtőzik. Egy ilyen rendszer legalább húsz százalékkal tudja csökkenteni az energiára- és az adatközpont hűtésére fordított üzemi kiadásokat – a Symantec szakemberei szerint.

A virtualizálással megszüntethetők a nélkülözhető meglevő rendszerek, és későbbre tolható az új hardver beszerzése, ezáltal csökkent az adatközpont energiaköltsége. A virtualizálás ugyanakkor kellemetlen bonyolultságot is hozhat például a mentések és helyreállítások kezelésében, az alkalmazások rendelkezésre állásának szavatolásában és a magas szintű szolgáltatás nyújtásában.

A felmérés eredményeit a Symantec Green IT oldalán részletesen megismerhetik az érdeklődők.



A PC World idén ősszel is (szeptember 30-án) megrendezi a Green IT konferenciát (a tavalyi előadások összefoglalói itt), a tervezett témák között természetesen szerepel az irodai környezetvédelem témája is. Látogasson el Ön is a rendezvényünkre! A konferenciára még kedvezményesen lehet jelentkezni a PC World olvasóinak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.