Hirdetés
. Hirdetés

Milliós csomag webfejlesztőknek - 100 dollárért

|

Egy jelképes összegért cserébe több százezer forint értékű programcsomaghoz juthatnak a világ webfejlesztői.

Hirdetés

A start-up vállalkozások számára létrehozott BizSpark és a diákoknak szánt DreamSpark után a Microsoft bejelentette, hogy egy újabb kedvezményes programot indít induló webfejlesztő cégek és magánszemélyek számára. Az újonnan létrehozott WebsiteSpark keretén belül résztvevők egy jelképes összegért cserébe több százezer forint értékű webfejlesztő eszközökhöz juthatnak, amelyet 3 évig használhatnak összesen csupán 100 dollárért cserébe.

 

 

web2.jpg
 

 


Csak kicsiknek

A WebsiteSpark csomagja meglehetősen bőséges. Szerepel benne egy háromlicences Visual Studio 2008 Professional, kétlicences Expression Web 3, és egy gépre telepíthető Expression Studio 3, valamint SQL Server 2008 Web Edition. Ezen felül a szoftvercég partnerein keresztül a terméktámogatás mellett hosztingot is ad, így a kandidálók a Windows Server 2008 R2 négy licencéhez is hozzájuthatnak (persze utóbbihoz csak az október végi megjelenését követően).

Mindezért a Microsoft nem kér sokat: csupán 100 dollárt akkor, amikor a WebsiteSpark résztvevő elhagyja a programjukat. Természetesen ezért cserébe néhány kritériumnak meg kell felelni, amelyet a szoftvercég szakemberei minden évben ellenőriznek, hogy azok teljesülnek-e. Ha nem, akkor az a program végét jelenti. Egyrészt a kandidáló cégnek elsősorban webfejlesztéssel kell foglalkoznia, s nem rendelkezhet 10 munkatársnál többel (ebbe a tulajdonosok is beleszámítanak). Ezen felül a programban részt vevőknek vállalniuk kell, hogy a kapott eszközök felhasználásával 6 hónapon belül megújítják weboldalukat, és azzal együtt minden elkészített site-ot regisztrálnak a WebsiteSpark oldalán. A jelentkezők továbbá nem lehetnek tagjai a Microsoft Partner Hálózatának (MPN) sem.

 

websitespark.jpg
 

Gyorsan elbírálják a jelentkezéseket

"A WebsiteSpark programot azért hoztuk létre, hogy segítsünk a programozóknak és a designereknek még jobb és kreatívabb webes alkalmazások létrehozásában" - nyilatkozta a Microsoft sajtószobájának Mitra Azizirad a szoftvercég vezető evangelistája. "A program egyik jelentős része lesz a későbbiekben a WebsiteSpark piactér, amely lehetősége ad majd a webfejlesztőknek, a designereknek és a hoszting-cégeknek, hogy kapcsolatba léphessenek egymással, kialakítva egy produktív párbeszédet" - tette hozzá később.

Nálunk is hamarosan megjelenhet

A Microsoft evangelistájának elmondása alapján a WebsiteSpark program 75 hálózati partnerrel együtt indult el, szerte a föld minden pontján. Tapasztalatunk szerint azonban hazánkban még egy sem található közülük, illetve akit felajánl a WebsiteSpark oldala, az olyan fekete ló, mint a DreamSpark programban részt vevő Dexter Ltd. Ennek megfelelően Magyarországon így egyelőre csak a Connect oldalon keresztül tudunk hozzájutni a szoftverekhez, viszont ebben az esetben a hoszting lehetőségét veszítjük el.

A jelek szerint azonban nem kell sokat várni a program hivatalos debütálására. A hazai Microsoft jövő hét kedden tartandó Partnerfókusz konferenciájának a programja ugyanis árulkodó. A reggeli blokkban ott rejtőzik a "WebsiteSpark bejelentés", ahol a hazai hálózati partnerek kilétére is fény derülhet. Ha a magyar BizSparkból indulunk ki, akkor a Junior Achievement Magyarország, a Magyar Startup és Spinoff Egyesület, az Innostart, Dobó Mátyás (Doransky, Blogter), Katona Ádám (Lilly Média), az Enterprise Europe Network és a Kitchen Budapest körből kerülhetnek ki a hazai partnerek.

Frissítve: Kollár László a Microsoft Magyarország fejlesztési igazgatója a PC World kérdésére elmondta, hogy jelenleg is folynak a tárgyalások a lehetséges hazai networking és hoszting partnerekkel. A WebsiteSpark program így várhatóan a BizSparkhoz (amelyre már több mint 70 magyarországi cég regisztrált) hasonlóan körülbelül egy hónapon belül hazánkban is elindulhat, így akik igénybe szeretnék venni a kedvezményes áron elérhető fejlesztőcsomagot, azoknak érdemes megvárniuk a várhatóan október végi bejelentést.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.