Hirdetés
. Hirdetés

Minden adatunk a határőröké?

|

Hosszú sorban állásra számíthat aki laptoppal szeretne az USA földjére lépni. Az amerikai törvényhozás újabb vitatható törvényt fogadott el.

Hirdetés

Hosszú sorban állásra számíthat aki laptoppal szeretne az USA földjére lépni, miután az amerikai törvényhozás újabb érdekes törvényt hagyott jóvá. Mindenki aki belépne az USA területére, át kell adja laptopját és mobilját, hogy a reptéri alkalmazottak minden adatot lemásolhassanak róla. Nem mintha most egyszerű lenne bejutni az országba, hiszen a jelenlegi eljárás is hosszadalmas és sokak szerint megalázó. Felfegyverzett határőrök vesznek ujjlenyomatot és készítenek fényképet minden odalátogatóról, azonban az új szabályok életbe lépésével a procedúra jóval hosszabbra nyúlhat.

 

19660_6.jpg

 

A Symantec máris elégedetlenégét fejezte ki az új szabályokkal kapcsolatban, arra intve felhasználóit, hogy jobban teszik ha otthon hagyják laptopjaikat ha az USA-ba készülnek, vagy töröljenek róla minden adatot. Dr. Guy Bunker szerint a rosszul képzett köztisztviselők akár károkat is okozhatnak a rájuk bízott laptopokban. A Symantec szerint bárki, aki belép az országba, percek alatt letöltheti adatait az internetről, így a határon való zaklatásnak igazán sok értelme nincs.

Az utazási irodák közül is többen úgy gondolják, hogy az új törvény teljesen felesleges, csak megnehezíti az utasok bejutását. Többen máris Big Brother-nek nevezték az országot, hiszen a személyiségi jogok kérdése a törvénnyel kapcsolatban a legkevésbé sem egyértelmű... Mindenesetre egyelőre az új törvény hatályba lépett, tehát aki arrafelé tervezi a nyaralást, nem árt ha felkészül a kellemetlenségekre.


Podcastunkban szerkesztőink beszélgetnek a
hír emberi jogi és erkölcsi vonatkozásairól

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.