Hirdetés
. Hirdetés

Minden negyedik ember SMS-ezik álmában!

|

Az alvajáráshoz hasonló furcsa jelenség elterjedtebb, mint hinnénk.

Hirdetés

Hirdetés

Mindannyian hallottunk már alvajárókról, meg olyanokról is, akik álmuknak beszélnek. De hogy valaki SMS-ezzen alvás közben? Ez képtelenségnek tűnik. Pedig a jelenség létezik!

Arról van szó, hogy amikor alvás közben megszólal a mobilunk, egyesek ösztönszerűen érte nyúlnak, és válaszolnak az SMS-re, miközben igazából alszanak. Ez akár többször is lejátszódhat az éjszaka folyamán.

Egy kutatás most közelebbről is megvizsgálta a modern technológia hatását az egyetemi hallgatók alvási mintáira. 272 egyetemi hallgató vett részt a kutatásban, és 25,6 százalékuk válaszolta azt, hogy szokott álmában SMS-ezni. A többiek nem emlékeztek ilyesmire.

A legtöbb üzenet zagyvaság volt, vagyis nem okozott különösebb kárt az alanynak. Viszont a kutatók szerint SMS-ezés közben valójában nem alszunk mélyen, vagyis romlik az alvásunk minősége, ez pedig a másnapi energiaszintünkre és koncentrációs készségünkre is rányomja a bélyegét.

Tanúság: foglalkozzunk minél kevesebbet a mobillal - éjszaka különösen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.