Hirdetés
. Hirdetés

Minden negyedik háztartásban van már Wi-Fi

|

A Wi-Fi elterjedtsége még hosszú évekig növekedni fog.

Hirdetés

A világ háztartásainak negyedében már van telepítve otthoni Wi-Fi hálózat – ez derült ki a Strategy Analytics felméréséből. Persze az egyes területek, országok között igen nagy különbség mutatkozik.

 

2011-ben Dél-Korea vezette a világranglistát a háztartási Wi-Fi elterjedtségét tekintve, a távol-keleti országban gyakorlatilag mindenütt, konkrétan az otthonok több, mint 80 százalékában van vezeték nélküli hálózat. Ha nem is ilyen magas, de 70 százalék feletti ellátottsággal dicsekedhet az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország is. Az USA-ban összességében csak 61 százalékos a telítettség.

 

 

Folyamatosan nőtt a Wi-Fi elterjedtsége megjelenése óta, de a szélessávú internet hozzáférések további terjedésével a Wi-Fi is még előbbre jut majd, azaz a folyamatnak koránt sincs vége. A 2011-ben jegyzett 439 millióról 2016-ra közel 800 milliósra nőhet az otthoni Wi-Fi állomások száma, a penetráció ezzel 41 százalék körül lesz majd. A növekedés hátterében valószínűleg Kína áll majd, ahol ez alatt az időszak alatt 110 milliós bázis létesülhet a becslések szerint. Persze ha nem a penetrációt, hanem a Wi-Fi állomások számát tekintjük, akkor túláradó népessége miatt eddig is Kína vezette a listát, második az USA, majd harmadik Japán.

 

Az Infonetics Research számai nem kizárólag a háztartási Wi-Fi lefedettségbe, hanem a teljes vezeték nélküli LAN üzletbe engednek betekintést. Ez a piac 2011. utolsó negyedévében 893 millió dollárt tett ki, többet mint valaha. Az Infonetics szerint a vállalatok igyekeznek, hogy ki tudják elégíteni a növekvő okostelefon és táblagép bázis Wi-Fi kapcsolódási igényeit. A vállalatok a legtöbb pénzt továbbra is Ethernet switch eszközökre költik, de a növekedés maga a Wi-Fi-ből származott az Infonetics elemzője szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.