Hirdetés
. Hirdetés

"Minden szabadalmak anyja"

|

Az Apple kedden huszonöt, az okostelefonok fejlesztése szempontjából kritikusan fontos szoftvert szabadalmaztatott. Egy nemzetközileg elismert szakember szerint olyan "gyilkos fegyver" került a gyártó kezébe, amelynek révén totális győzelmet arathat a mobilháborúban.

Hirdetés

A CNN Money kedden számolt be arról, hogy az Apple huszonöt új, az okostelefon-szoftverek fejlesztése szempontjából kiemelkedően fontos szabadalmat jegyeztetett be az Egyesült Államokban. Köztük több olyat is, amelyek egyes szakértők véleménye szerint végleg eldönthetik az iOS és Android operációs rendszert használó eszközök között dúló „okostelefon-háborút”.

Philip Elmer-DeWitt, a CNN Money szakírója szerint a 8,223,134-e számú „Hordozható elektronikus eszköz, metódus és elektronikus listák, illetve dokumentumok megjelenítésére alkalmas felhasználói felület” néven bejegyzett szabadalom különösen veszélyes fegyver lehet az amerikai gyártó kezében.

A szabadalom valamennyi, az Apple által fejlesztett blogolásra, e-mailezésre, telefonálásra, a kamera használatára, videólejátszásra, naptárfunkciók elérésére, böngészésre, keresésre, feljegyzések készítésére, digitális térképek használatára alkalmas felhasználói interfészeknek teljes védettséget biztosít. Ahogy a multitouch-technológiának is: ami valóban komoly problémákat okozhat a piaci versenytársak számára.

„A ma bejegyzett szabadalmak révén a cupertinoi székhelyű technológiai óriás olyan tételekkel bővíthette amúgy is impozáns szellemi tulajdon portfólióját amelyeket akár minden 'szabadalmak anyjának' is nevezhetünk” - írta keddi bejegyzésében Kevin Krause, a Phandroid bloggere, aki szerint „a következmények gyorsak és halálosak lehetnek”.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.