Hirdetés
. Hirdetés

Miniszámítógép a Nokiától

|

A Nokia N95 budapesti bemutatóján a PowerPoint prezentációt is a készülékről vetítették, és plazmatévén egy filmelőzetest is láttunk.

Hirdetés

A 2007 első negyedévére várt Nokia N95 New York-i bemutatóján már elkápráztatta képességeivel a közönséget, és a budapesti bemutatón meggyőződhettünk róla, hogy a telefon-számítógép valóban olyan jó, mint amilyennek mondják. Dankovics Tamás a Nokia termékmenedzsere a Nokia N95-ös mobiltelefont egy óriási plazmatévére csatolta, és stílszerűen a mobiltelefonról futtatta a PowerPoint bemutatót. A hivatalos rész után élőben is láthattuk a készülék egyes szolgáltatásait, így például azt, hogy az 5 megapixeles, Carl Zeiss optikás kamerával készített fényképeket az előre beépített menüpont segítségével fel lehet tölteni a Flickr fényképes blogra, illetve az ott tárolt képek közül is megnézhettünk egy párat.

A termékmenedzser a beépített GPS modul egyes funkcionalitásait, illetve a Map alkalmazás működését mutatta be. Kiderült, hogy Magyarország 40 százaléka szerepel a szoftver adatbázisában, a hiányzó fehér területeket az Internetről letöltött adatok alapján tudja pótolni az alkalmazás. A program igazi autós navigáció rendszerként működik, vagyis hangosan irányít bennünket - már ha erre a szolgáltatásra előfizetünk, ami a tervek szerint 30-40 euró lesz évente. Az országban összesen 8000 Point of Interestnek, vagyis érdekes helyszínnek kategorizált hely adatait tartalmazza - ezek a helyek elsősorban éttermek, mozik, múzeumok lehetnek.

Rendkívül meggyőző volt a telefonról futtatott filmelőzetes: elsősorban nem arról győződhettünk meg, hogy a Mission Impossible harmadik része különleges alkotás lenne DVD-n, hanem arról, hogy a plazmatévére kivetített kép nem szaggat, és kiváló minőségű. A készülékről az is kiderült, hogy támogatások nélküli kereskedelmi ára 550 euró közötti lesz, ami jelenlegi árfolyamon 145 ezer forintnak felel meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.