Hirdetés
. Hirdetés

Miniszteri deklaráció az e-közigazgatás jövőjéért

|

Malmőben, az Európai Unió tagállamainak, csatlakozó és tagjelölt államainak, valamint az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) államainak e-közigazgatásért felelős miniszterei egyhangúlag elfogadták az e-kormányzás jövőbeni fejlesztési irányait meghatározó deklarációt.

Hirdetés

Az "E-Unió létrehozásáért" elnevezésű Miniszteri E-Közigazgatási Konferencián Magyarországot Bódi Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal infokommunikációért és e-közigazgatásért felelős szakállamtitkára képviselte - tájékoztatta szerkesztőségünket az államtitkárság sajtóirodája.

A ma elfogadott deklaráció az elmúlt időszak e-közigazgatási eredményeit és tapasztalatait figyelembe véve határozza meg a következő évek főbb stratégiai pontjait és az ehhez kapcsolódó cselekvési irányokat 2015-ig.

A deklaráció által megfogalmazott legfontosabb célkitűzések az alábbiak:

- A tényleges felhasználói igények áttekintése az üzleti, a társadalmi és civil szférában, s ezen igényeknek megfelelő e-közszolgáltatások továbbfejlesztése, hatékonyságának növelése, a közigazgatási folyamatok átláthatóságának javítása;

- Az Európai Unió Belső Piacán a mobilitás javítása az e-közigazgatási szolgáltatások fejlesztésével, különös tekintettel a vállalkozások létrehozására és működtetésére, a tanulásra, valamint a munkavállalásra;

- Az adminisztratív terhek csökkentése, a szervezeti folyamatok egyszerűsödése az e-közigazgatási szolgáltatások alkalmazása által hozzájárul a fenntartható, alacsony szénkibocsátású gazdasághoz, így nő a gazdaság hatékonysága és eredményessége.

A deklaráció teljes angol nyelvű szövege megtalálható az Infokommunikációs Államtitkárság honlapján.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.