Hirdetés
. Hirdetés

Mobil és közösségi megoldások üzleti környezetben

|

Hogyan fordíthatják saját előnyükre a változó üzleti környezetet a vállalatok - többek között erre kereste a válaszokat IBM Magyarország és CNW Zrt. rendezvénye.

Hirdetés

Az IBM Magyarország és a CNW Zrt. közel 90 résztvevővel lezajlott májusi rendezvényén a hallgatóság számos, üzleti környezetben működő mobil és közösségi együttműködési megoldással ismerkedhetett meg. A Ramada Plaza Budapest hotelben megtartott szakmai napon az érdeklődők hazai és külföldi szakemberek előadásaiból ismerhették meg a fenti témákhoz kapcsolódó legfrissebb trendeket, technológiákat, referenciákat.

Milan Spalevic, az IBM Collaboration Solutions regionális vezetője nyitóelőadásában a közösségi megoldásokban rejlő üzleti értékekről beszélt, valamint arról, hogy ezek a megoldások miként segíthetnek a szervezeteket felvértezni a változásokkal szemben, támogatásukkal a vállalatok hogyan fordíthatják saját előnyükre a változó üzleti környezetet, és mindez hogyan járulhat hozzá a sikeres működéshez.

Ezt követően Németh László, az IBM Csoportmunka megoldások termékmenedzsere, bemutatta az IBM piacvezető vállalati közösségi megoldását a Connections-t, külön kiemelve az alkalmazásban rejlő csaknem korlátlan integrációs és fejlesztési lehetőségeket. A Connections lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy egy helyen kezelhessék a vállalati csoportmunkával, együttműködéssel kapcsolatos minden tevékenységüket, megszüntethessék az információs silókat, valamint a szervezet számára értékkel bíró információkat könnyebben kiemelhessék a kevésbé fontosak közül. Segítségével egyetlen felületen keresztül elérhetővé válnak az e-mailek, naptárbejegyzések, teendők listája, a vállalati wikik, vagy épp a vállalati dokumentummenedzsment rendszerből, SAP-ból származó információk. Megtudhattuk továbbá, hogy 2011 és 2012 az IBM-nél is a mobil alkalmazások jegyében telt és telik, csak az elmúlt évben 21 csoportmunka alkalmazást töltöttek fel az Appstore-ba. Végezetül bepillantást nyerhettünk a Lotus Notes Social Edition-be, amely a megszokott Lotus Notes/Domino funkcionalitást ötvözi a legnépszerűbb közösségi és kollaborációs szolgáltatásokkal.

A trendek ismertetése után a hazai esettanulmányok kerültek előtérbe, részben az ügyfelek, részben a CNW Zrt. tolmácsolásában. Az EGIS Nyrt. gyógyszeripari rendszerfejlesztési osztályának vezetőjének, Dr. Spaczér Miklós előadásában közvetlen az ügyféltől hallhattuk a különböző IBM alapú technológiák bevezetésének tapasztalatait, előnyeit, és azt is, ha a bevezetés során kihívásokkal kellett szembenézni. Megismerhettük továbbá, hogy ezen technológiákra alapozva, milyen célok, feladatok valósultak meg, például a vállalati intranet portál bevezetése és integrációja, vezetői riport rendszer kiépítése, valamint számtalan dokumentumkezelési alkalmazás fejlesztése. Mészáros Tamás, a CNW Zrt. értékesítés igazgatója záró előadásában pedig egy olyan projekttel ismertette meg a hallgatóságot, amelyben a közösségépítésre és a közösségi munka elősegítésére az IBM Connections Files és Profiles moduljait vezeti be egy kormányzati intézmény. A CNW által kivitelezett rendszerrel a szervezetnél dolgozó több száz szakértő elérhetőségét, önéletrajzát, publikációit és egyéb szakmai anyagainak rendszerezését, megosztását valósítják meg, valamint a kompetencia alapon szerveződő szakemberek csoportjai számára egy intézményi tudásfelhőt kívánnak létrehozni.

A referencia előadást követően a CNW Lotus alapú dokumentumkezelő megoldását, a NetRegistert ismerhette meg a hallgatóság. A rendkívül széles körben alkalmazható dokumentummenedzsment rendszer megoldást kínál bármilyen vállalati, intézményi dokumentum, információ kezelésére, nyilvántartására, megosztására, legyen szó akár szerződésekről, megrendelésekről, számlákról, szabályzatokról, vagy épp projekt dokumentumokról. A NetRegiser segítséget nyújt a beszerzés- és számlaengedélyezés, vagy épp a projektmenedzsment lépéseinek követésében, ellenőrzésében, illetve bármilyen ügyintézési, iratkezelési folyamat automatizálásában.

A konferencián szó esett még a „hagyományos” portálokat felváltó interaktív portálról, amely egyre nagyobb szerephez jut majd a vállalati információellátási lánc és az információ integráció feljavításában. A megoldás legnagyobb előnye, hogy kontextus alapon integrált felületen gyűjti össze mindazokat a belső és külső forrásból fellelhető tartalmakat, alkalmazásokat, együttműködési és kommunikációs felületeket, amelyek a hatékony munkavégzéshez és döntéshozatalhoz szükségesek.

Sikert aratott a rendezvény előterében kialakított demó sarok is, ahol az IBM közösségi és csoportmunka alkalmazásait, valamint a CNW NetRegister dokumentumkezelő megoldását különböző mobil eszközökön és tableteken működés közben is kipróbálhatták az érdeklődők.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.