Hirdetés
. Hirdetés

Mobil védelem a Sophostól

|

A Sophos új biztonsági csomagja a népszerű mobil platformokat is támogatni fogja.

Hirdetés

A biztonsági cégek sorban jelentik be a mobilbiztonsági termékeiket. Nyilvánvalóan felmerülhet a kérdés, hogy napjainkban a különféle fenyegetettségek valóban veszélyeztetik-e olyan mértékben a hordozható készülékeket, hogy azokat el kelljen halmozni védelmi alkalmazásokkal. Ahhoz, hogy a kérdésre megkapjuk a választ a problémát több szempont szerint is körbe kell járni.

 



Ennek oka, hogy manapság továbbra sem a mobil vírusok veszélyeztetik leginkább a mobilokat, hanem az egyéb fenyegetettségek. Nagyon gyakoriak például a készülékek elvesztéséből vagy eltulajdonításából származó incidensek, és mind több adatlopási eseményről lehet hallani. Az ilyen jellegű károk pedig megfelelő mobilbiztonsági szoftverekkel hatékonyan megelőzhetők. Tehát mobilokhoz fejlesztett védelmi alkalmazásokra nagy szükség van, különösen vállalati környezetekben. Mindezt a Sophos is így látja, amit az is alátámaszt, hogy a cég hamarosan piacra dobja a Mobile Control menedzsment eszközét.

A Sophos Mobile Control az iPhone, iPad, Android, Windows Mobile valamint a Symbian alapú készülékekkel kompatibilis. A legfontosabb feladata, hogy a mobilok esetében lehetővé tegye a központi felügyeletet valamint az eszköz- és alkalmazásszabályozást. A biztonsági megoldás segítségével érvényesíthetők a különféle biztonsági szabályok, illetve jelszóházirendek, valamint engedélyezhetők vagy blokkolhatók egyes készülékfunkciók. Így például lehetőség van a beépített kamerák letiltására. Mindezek mellett az egyre nagyobb számban megjelenő mobil alkalmazások telepítésének felügyelete is elvégezhető a Mobile Control használatával.

A Sophos hangsúlyozta, hogy az új biztonsági eszköze úgynevezett agentless technológiákra épül, azaz nem szükséges kliensprogramokat telepíteni a készülékekre. A Mobile Control arra is lehetőséget biztosít, hogy a hordozható eszközökre a biztonságért felelős szakemberek biztonsági szabályokkal kapcsolatos nyilatkozatokat küldjenek ki, amelyeket a felhasználóknak jóvá kell hagyniuk, mielőtt a vállalati erőforrásokhoz csatlakoznak.

Noha a Sophos elsősorban a vírusvédelmi technológiáiról híresült el, a Mobile Control kezdetben nem fog antivírus eszközöket felvonultatni, de idővel új biztonsági funkciókkal gyarapodik majd.

A hír testvéroldalunkon, a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.