Hirdetés
. Hirdetés

Mobilkommunikációban is erősít a Cisco

|

A Cisco a gazdasági válság ellenére továbbra is nagy értékű akvizíciókkal erősíti pozícióját, ezúttal a mobil telekommunikációs piacon.

Hirdetés

A Cisco keddi bejelentése szerint 2,9 milliárd dollárért vásárolja fel a mobilinfrastruktúra-szolgáltató Starent Networks vállalatot.

A Starent megoldásaival a mobilszolgáltatók multimédiás tartalmakat - videókat, internet-hozzáférést, e-mailt, VoIP szolgáltatásokat, mobil TV-t, fotókat és játékokat - kínálnak ügyfeleiknek. A vállalat termékei átjáróként működnek a 2,5G, 3G és 4G vezeték nélküli hálózatok és a mobilszolgáltatók IP-hálózata között, és ezáltal lehetővé teszik a felhasználói élmény finomhangolását. A Starent megoldásai jellemzően CDMA2000 (1X, EV-DO), UMTS/HSPA, LTE, WiFi és WiMAX hálózatokban érhető el. A 2000-ben alapított vállalat ezer alkalmazottat foglalkoztat, 45 országban, összesen 100 mobilszolgáltatónál van jelen, és tavaly 254,1 millió dollár bevételt könyvelhetett el, ami 74 százalékos növekedés az előző évhez képest.

WiMAX vs. LTE

A Cisco már sok pénzt fektetett a WiMAX-technológiába: 2007-ben 330 millió dollárért felvásárolta a Navini Networks vállalatot, és megnyert egy szállítási szerződést a Clearwire cégnél. Az utóbbi időben emellett az LTE, a WiMAX konkurens technológiája felé is kacsingat, annál is inkább, mert a Verizon és az AT&T bejelentette, az LTE-t választja a legújabb, 4G-s hálózati technológiának. Laurence Swasey, a vezeték nélküli piac elemzésével foglalkozó Visant Strategies szakértője szerint a Cisco jó döntést hozott a Starent felvásárlásával, szerinte kétséget kizáróan az LTE lesz a vezető 4G-s technológia. A cég korábbi stratégiai akvizíciói nem bizonyultak elegendőnek, a nagy ügyfélkörrel rendelkező Starent azonban jó választásnak tűnik.

Felvásárlási hadjárat

Ebben a hónapban ez a második ilyen volumenű akvizíciós bejelentés; október elején arról adtunk hírt, hogy a Cisco 3 milliárd dollárért felvásárolja a videokonferencia-piac egyik vezető szereplőjét, a Tandberget. A mostani felvásárlás végleges, mindkét vállalat igazgatótanácsa jóváhagyta. Az összeolvadás várhatóan 2010 első felében fog végbemenni, ezt követően a Starent erőforrásaiból megalakul a Cisco új Mobile Internet Technology Group részlege, a volt elnök-vezérigazgató Ashraf Dahod vezetésével.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.