Hirdetés
. Hirdetés

Mobilnetezési trendek

|

Az ötvenesek böngészik a leginkább a magyar mobil oldalakat.

Hirdetés

Kik is böngészik a hazai weboldalakat mobileszközről? Mennyiben különböznek a vezetékesinternet-felhasználóktól? A Gemius most ennek járt utána, és a hazai eredményeket egy kutatási projektben foglalta össze. Mit mutatnak az elemzések?

Hirdetés

A férfiak tovább maradnak a mobil weben
A 2014. szeptemberi adatok azt mutatják, hogy a 15 évesnél idősebb magyar internetező közönség meghaladja az 5,15 millió főt. Tízből négy internetfelhasználó a mobilinternetet választja a hazai weboldalak böngészése során (1,7 millió). Majdnem egyformán népszerű a férfiak (0,89 m) és a nők (0,85 m) körében, de a férfiak közel kétszer olyan hosszú ideig használják a mobilinternetet (átlagosan 2 óra 1 perc havonta), mint a nők (1 óra 11 perc havonta).

Az 50 évesek töltik a leghosszabb időt a mobilneten
Az elemzés azt mutatja, hogy minél idősebbek az internetezők, annál több időt hajlamosak tölteni a hazai oldalak böngészésével mobileszközről. A legtöbb neten töltött időt az 50–59 évesek között regisztrálták (átlagosan 2 óra 12 perc egy hónapban). Ugyanakkor a 15 és 19 év közötti internetezők használják a mobileszközöket a legkevesebb ideig internetezésre, mindössze 53 percet töltenek ezzel egy hónap alatt.

Mennyi időt töltenek online a tablet- és okostelefon-használók?

 

A blogok és hírek a legnépszerűbbek
Az adatok azt mutatják, hogy Magyarországon a helyi híroldalak mobil változatai mellett az egyik legnépszerűbb oldal a Blog.hu, melyet szinte minden harmadik mobilinternetező felkeres (590 000 fő). Hasonlóan nagy érdeklődést tanúsítanak az internetfelhasználók a hírportálok mobilváltozatai iránt: Origo.hu (540 000), Index.hu (470 000), Hvg.hu (430 000) és a Hir24.hu (380 000).

A fiatalok nagyobb lelkesedést tanúsítanak
Minden harmadik magyar internetfelhasználó, aki mobileszközön keresztül csatlakozik az internethez, a 20–29 éves korosztály tagja. Összehasonlításképpen: a vezetékesinternet-használók közül minden ötödik tartozik ebbe a korcsoportba.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.