Hirdetés
. Hirdetés

Mobilon is itt a Skype

|

A Skype ingyenes perceit a mobiltelefonosok is kihasználhatják. Egyelőre csak a 3Group szolgáltató ügyfelei tartoznak a kiváltságosok közé.

Hirdetés

A 3 nevű szolgáltató ügyfelei ingyenesen hívhatják majd a többi 3 Skype felhasználót, illetve a többi számítógépen keresztül elérhető Skype-ost. A percek ingyenesek lesznek és korlátlanul lehet majd beszélni, de a szolgáltatás használatához valamiféle adat-előfizetést kell majd megvásárolni; hogy ez pontosan mennyibe kerül, egyelőre nem tudni.

A szolgáltatás egyelőre a Symbian operációs rendszert futtató Nokia N73-as telefonon működik majd. A felhasználói felület nagyban megegyezik a PC-n futó szoftver felhasználói felületével, ugyanúgy lehet majd látni, hogy ki van online, és a felhasználó nevére kattintva lehet elindítani a telefonbeszélgetést.

A Skype már korábban letölthetővé tette a Microsoft Pocket PC-n futó kliensét, ezt az alkalmazást ötmillióan töltötték le. A telefonáláshoz vagy egy Wi-Fi hotspotra van szükség, vagy GPRS-en keresztül lehet internetre csatlakozni, ami elég költséges tud lenni. Ezért a 3 mobilszolgáltatónál úgy gondolják, a potom áron kínált szolgáltatás népszerű lesz.

A Symbian operációs rendszerre kifejlesztett Skype klienst a szolgáltató idén októberre ígérte, a legfrissebb adatok szerint csak év végén lesz letölthető. Ha ezt egy megfelelő internetes előfizetéssel kombinálja a felhasználó, akkor a Skype mobiltelefonos használata hamar elterjedhet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.