Hirdetés
. Hirdetés

Mobilos fizetési rendszer a Facebooktól

|

Zuckerberg riválist állíthat a Google Walletnek.

Hirdetés

Az AllThingsD információi szerint hamarosan bemutatkozhat a Facebook mobilos fizetésre kitalált rendszere, amennyiben a már elkezdődött tesztelés során méltónak bizonyul rá. Sajnos nem sokat tudni a platformról, elvileg a Google Wallethez hasonlóan a felhasználók által már megadott bankkártya adatokat használná a számla kiegyenlítéséhez.

Hirdetés


Alapjában véve a felhasználók szemszögéből nem sok értelme lenne a megoldásnak, hiszen fizetéskor csak egy harmadik felet ékelne be a felhasználó bankja és elfogadóhely közé, ám a partnerek különféle akciókkal természetesen vonzóvá tehetnék a szolgáltatást. A közösségi vállalat két szinten profitálhatna az üzletből: egyrészt felszámíthatna némi tranzakciós díjat, másrészt pedig a hatékonyabb célzott reklámozás érdekében megbízható információkat szerezhetne az „ügyfeleiről”.


Az érdekes kérdés inkább az, hogy a felhasználók mekkora tábora lenne hajlandó megadni a Facebooknak a banki adatait, hiszen a Google-höz hasonlóan a Facebookban is egyre kevesebben bíznak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.