Hirdetés
. Hirdetés

Mobilabb lesz az Office Communicator

|

Az új Office Communications Server kibővített mobil-támogatást is kap.

Hirdetés

Az Office Communications Server (OCS) múlt őszi bevezetése óta viszonylag keveset hallatott magáról az alkalmazás fejlesztőcsapata, most viszont valószínűleg felpörögnek majd az események. Hamarosan napvilágot láthat ugyanis az OCS legújabb R2-es verziója, ami a hírek szerint többek között kibővített mobil-támogatást és új konferenciabeszélgetési rendszert fog tartalmazni. Legalább is Gurdeep Singh Pall, a Microsoft Unified Communication Group vezérigazgató-helyettesének elmondása alapján, aki a redmondi cég oldalán nyilatkozott az új verzióról.

"Folyamatosan keressük a módját, hogy miként tudnánk az új üzleti alkalmazásokat, folyamatkezelő és tartalomkezelő rendszereket új egységes kommunikációs eszközökkel megtölteni. Ügyfeleink szeretnék mobileszközeiket minél jobban kihasználni, legyen szó üzenetátvitelről, vagy mobilinternetről. Ezen túl egy széleskörű konferenciaszolgáltatást is elvárnak, aminek már része kell, hogy legyen a mobilinternet kapcsolat, hogy munkatársaik mobilitását növeljék" - nyilatkozta a vezérigazgató-helyettes.

h080925_ocs.jpg


Az OCS a Microsoft üzleti felhasználóknak szánt azonnali üzenetküldő, VOIP és konferenciabeszélgetéseket támogató rendszere. A hírek szerint legújabb verziója kibővített mobilinternet és egyéb eszközkapcsolódási fejlesztéseket fog csatlakozni: SIP-UDP csatlakozással és egyszerűbb mobil-eszköz telepítéssel. Az új verzió csak 64 bites operációs rendszerekkel fog együttműködni, s az Exchange és a SharePoint 2007-es verziójával is teljes mértékben kompatibilis lesz.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.