Hirdetés
. Hirdetés

Most már biztos: a régi CPU-k elfelejthetik a Windows 10-et

|

A Microsoft kockázatosnak tartja a régi hardvereket.

Hirdetés

Hirdetés

Mondjunk le a Windows 10 Fall Creators Update-ről, amennyiben régebbi hardvert használunk, a Microsoft ugyanis bejelentette, hogy minden olyan hardver, amelyet gyártója már nem támogat, a jövőben eleshet a Windows 10 frissítésektől.

Ezek közé tartozik például négy Clover Trail processzor (a Cloverview platform része), amelyre az Intel interaktív támogatása már nem vonatkozik: ezek nem jogosultak a Windows 10 Creators Update-re. Helyettük a Windows 10 Anniversary Update-et futtathatják, plusz 2023 januárjáig megkapják a biztonsági frissítéseket.

Bye, bye Windows 10!

A Microsoft a jelek szerint nem akar kizárni egyetlen új processzort sem a Fall Creators Update-ből, de a lehetőségét nyitva hagyja, hogy a jövőben a nem támogatott eszközök nem frissíthetik a Windows 10-et.

A cég azzal magyarázza döntését, hogy a megfelelő Windows 10 élményhez a hardver és a szoftver alkalmas kombinációjára van szükség, és ha a hardverpartner a támogatás lezárulta után nem biztosítja ezeket, a Windows 10 frissítései nem fognak rendesen futni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.