Hirdetés
. Hirdetés

Mozart a világhálón is tarol

|

A zeneszerző születésének 250. évfordulóján az International Mozart Foundation ingyenesen elérhetővé tette a teljes Mozart-életművet.

Hirdetés

Wolfgang Amadeus Mozart a mai napig az egyik legtermékenyebb és legnépszerűbb zeneszerzőnek számít, mostantól pedig az International Mozart Foundation (Nemzetközi Mozart Alapítvány) új oldalán bárki ingyenesen hozzáférhet a maestro összes művéhez, vagyis ahhoz a több mint 600 tételhez, amelyet elérhetővé tettek a szervezet munkatársai. Az egyszerű, könnyen használható felhasználói felület segítségével a kevésbé vájtfülű érdeklődők is könnyedén böngészhetnek a páratlanul gazdag életműben.

Az Ausztriában működő alapítvány legújabb szolgáltatása abból a szempontból is érdekes, hogy újabb bizonyítékát adta: nemcsak a bortányszagú vagy félig-meddig legális tartalmakat kínáló site-ok érhetnek el kiemelkedő látogatottságot. Az eredetileg Internationale Stiftung Mozarteum (ISM) néven működő szervezet november 12-én indult NMA Online oldalát az első két órában 45 ezren keresték fel, és az érdeklődés azóta sem csökken iránta.

Az alapítvány ígérete szerint december 12-én az NMA Online újabb kínálata újabb szolgáltatással bővül: az ISM és a Packard Humanities Institute közös munkájának eredményeként a látogatók a Mozart-művek kottáinak PDF változatát is ingyenesen letölthetik majd. Érdekesség, hogy ez több mint 24 ezer oldalnyi anyag feldolgozását jelenti a projekt gondozóinak részéről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.