Hirdetés
. Hirdetés

Moziélmény a nappaliban: Panasonic EZ1000

|

A Panasonic 65 és 77 hüvelykes méretben is kapható új OLED tévéje álomszép képpel és lehengerlő hangzással veszi le a lábáról a házimozizás vastag pénztárcájú szerelmeseit.

Hirdetés

A 2017-es berlini IFA szakvásáron mutatták be a Panasonic OLED tévéválasztékának csúcsmodelljét, a 77 hüvelykes EZ1000-at, amely immár a hazai üzleteket is elérte. Valóban figyelemre méltó darab, és nem csak 195 centis képmérete miatt, ami a legnagyobb Panasonic OLED tévévé teszi, hanem mert lényegében minden szempontból (kép- és hangminőség, színvisszaadás, dinamika, kezelhetőség) a csúcsát jelenti mindannak, amit a tévétechnika ma képes nyújtani.

Hirdetés

Parádés színek
A Panasonic legújabb, csúcskategóriás tévéit úgy reklámozza, hogy egy adag Hollywoodot csempésznek a nappalinkba, és az EZ1000 tényleg nagy kanállal adagolja az élményt. Az amúgy is kiemelkedő kontrasztjairól és színhűségéről híres OLED panelt a gyártó a saját fejlesztésű, Studio Colour HCX2 képfeldolgozó processzorral társította, amely új szintre emeli a képminőséget.

A 195 centis képátmérőjű Panasonic EZ1000: ez már tényleg Hollywood az otthonunkban!

Bedob egy különleges trükköt is: egy profi színjavító rendszert, amely úgynevezett 3D keresőtáblákra épül. A megoldás lényege, hogy a rendszer a lapkakészleten minden fényerő-fokozathoz teljes színadatbázist tárol, és mindig a legpontosabb értéket keresi ki. A különleges technikának köszönhetően az EZ1000 csaknem száz százalékban képes megjeleníteni a DCI színskálát, mégpedig olyan pontossággal, hogy a tökéletesen bekalibrált készülékeknél a megjelenített színek eltérése a referenciaértékhez képest a nullához közelít.


A készülék teste hajszálvékony

Hollywood is beszállt
Mindezt a sok szépet és jót a Panasonic egy különleges Absolute Black fényszűrő réteggel fejeli meg, amely gyakorlatilag felporszívózza a tévé körül a fényszennyeződéseket, és a tükröződések eltüntetésével még viszonylag világos helyiségben is tökéletes képélményt biztosít. Ilyen csodálatos feketéket, a sötét területeken is hibátlan részletgazdagságot, és ennyire gazdag, pontos és ragyogó színeket még aligha látott OLED tévétől a néző!

A Panasonic maximalizmusára jellemző, hogy nem érte be saját mérnökeinek tudásával: az új modell fejlesztésében részt vett Hollywood egyik élenjáró filmtechnológia cége, a Technicolor, illetve személyesen Mike Stowa, a világ egyik legelismertebb színmérnöke, továbbá számos ismert hollywoodi rendező és operatőr is. Mondhatnánk persze, hogy csak a reklám kedvéért adták nevüket a projekthez, de az a helyzet, hogy ezek a filmes nagymenők túl nagyágyúk ahhoz, hogy szakmai hitelüket veszélyeztessék holmi PR-akciók kedvéért: ha valamire azt mondják, hogy kiváló - márpedig az EZ1000 esetében jó hangosan és egyöntetűen ezt teszik -, akkor arra mérget is vehetünk! De az EZ1000 más garanciát is nyújt a minőségre: a tévét tesztelte az UHD Alliance, és a rangos szervezettől megadta neki az Ultra HD Prémium minősítést!

Bár nem sokat fogjuk hátulról nézni, de azért megnyugtató, hogy innen is gyönyörű

A hang is penge
A Panasonic mellesleg nem véletlenül kért fel hollywoodi filmeseket a fejlesztéshez, a cég ugyanis a stúdiók számára professzionális monitorként ajánlja az új modellt. A fő célpontot azonban a házimozi szerelmesei jelentik: nézzük, hogy meghódításukra a különleges képminőségen kívül még mit dob be az EZ1000.

Az igazi moziélmény elengedhetetlen része a minőségi hang. Az új szupertévét Panasonic Dynamic Blade Speaker hangfalakkal szerelték fel, amely 14 hangszóróegységével (nyolc mélyközépsugárzó, két magashangsugárzó, négy középsugárzó, plusz két quadpasszívsugárzó a brutális basszusok érdekében) mégis olyan hangzásélményt teremt, hogy az embernek a füle ketté áll! A hangszórórendszer kifejlesztésében egyébként részt vett a Panasonic audiomárkája, a Technics is.

A hangszórórendszer az OLED panel alatt kapott helyet. Gondolnánk, hogy 14 hangszóróegységet tartalmaz?

Az EZ1000 az okostévé-funkciók terén is remekel: a Panasonic a használatot megkönnyítendő bevezetett például egy új szolgáltatást, a MyAppot, amely lehetővé teszi, hogy a távirányító egyes gombjaihoz alkalmazásokat rendeljünk, és egy mozdulattal elindítsuk őket.

Végül egy mondat a dizájnról: az EZ1000 csodaszép - vékony, fekete testével biztos, hogy nappalink dísze lesz. És egyben a legdrágább darabja is: ára húszezer euró, vagyis több, mint hatmillió forint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.