Hirdetés
. Hirdetés

Mozilla: 6-9 millió letöltés veszhetett el az MS miatt

|

A statisztika szerint egész hatékony a böngészőválasztó képernyő, már ha éppen működik.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban meglehetősen nagy botrányt váltott ki, hogy az EU vizsgálata alapján a Microsoft körülbelül 15 hónapon keresztül csak részben tett eleget azon vállalásának, hogy eljuttassa a böngészőválasztő képernyőt a Windows operációs rendszert futtató európai számítógépekre.


A redmondi vállalat azután vállalta a böngészőválasztó megjelenítését, hogy az EU illetékesei szerint az Internet Explorer operációs rendszereibe ágyazásával visszaélt piaci fölényével. Az ügy kipattanása után a Microsoft technikai malőrre hivatkozva beismerte a tényállást, majd a választóképernyőhöz kiadott javítás mellett önkéntesen meghosszabbította 15 hónappal a képernyő megjelenítésének időtartamát.


Az ügy legújabb fejleménye, hogy a Mozilla Alapítvány egyik munkatársa szerint a böngészőválasztó képernyő gyengélkedése alatt olyan 6-9 millió letöltést veszíthettek; a javítás kiadása előtt a Firefox napi letöltései az „elvárhatónál” 63 százalékkal voltak alacsonyabbak, majd a patch kiadása után 150 százalékkal nőttek.


Megemlítendő, hogy ezen statisztika pontosságára nem kell mérget venni, hiszen elsősorban a Google Chrome miatt a kérdéses időszakban a Firefox folyamatosan részesedést veszített a piacon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.