Hirdetés
. Hirdetés

MTelekom: közel 4 milliárdba kerülnek az újabb leépítések

|

A Magyar Telekom megálapodott az érdekképviseletekkel 300 fő elbocsátásáráról. Ebben nincsenek benne a távozó vezetők, a nyugdíjba vonulók, valamint azok a munkatársak, akik a cég nyújtotta lehetőséggel élve, rendelkezési állományt választva jutnak el a nyugdíjazásig.

Hirdetés

A távközlési cég közlése szerint megálllapodott a társaságnál működő érdekképviseletekkel a 2011. évi bérfejlesztésről, a létszámleépítésről, valamint a béren felüli juttatásokról.

Ennek megfelelően 2011 júliusától általánosan 4 százalékkal emeli munkatársai bérét a Magyar Telekom, míg a magas keresettel rendelkező munkavállalók 2 százalékos bérfejlesztésben részesülnek. Ezen felül értékes béren kívüli juttatási rendszerrel honorálja továbbra is a cég munkatársai teljesítményét.

Az érdekképviseletekkel kötött megállapodás értelmében a létszámleépítésben 300 munkatárs érintett. Ebben a számban nincsenek benne a távozó vezetők, a nyugdíjba vonulók, valamint azok a munkatársak, akik a cég nyújtotta speciális lehetőséggel élve, ún. rendelkezési állományt választva jutnak el a nyugdíjazásig. A jelentős részben év végéig megvalósuló elbocsátás költségeinek teljes összege megközelítőleg 3,5 milliárd forintot tesz ki. A távozó munkatársak újra-elhelyezkedését Esély programmal támogatja a cég, benne aktív álláskereséssel, munkaerőpiaci tréninggel és átképzésekkel.

"A Magyar Telekom menedzsmentjének szilárd elhatározása, hogy Magyarország piacvezető távközlési cége továbbra is Legjobb munkahely legyen munkatársai számára" - olvasható a cég közleményében, amely emlékeztet, hogyaz MTelekom munkatársai véleménye alapján tavaly elnyerte a hazai Legjobb munkahely, idén nyáron pedig a közép-kelet-európai Legjobb munkahely címet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.