Hirdetés
. Hirdetés

MTelekom: Megállapodás a létszámleépítésekről

|

A Magyar Telekom bejelentette: megállapodott az érdekképviseletekkel a 2010. évi anyavállalati bérfejlesztésről, létszámleépítésről és a béren felüli juttatások csökkentéséről. A költségtakarékosság jegyében harmadára csökkentik a végkielégítések mértékét.

Hirdetés

Az érdekképviseletekkel kötött megállapodás értelmében a távközlési vállalat 2010-ben 1,5 százalékos bérfejlesztésnek megfelelő mértékű éves célprémium keretet biztosít a dolgozóknak. A létszámleépítésben 400 munkavállaló érintett, amely azonban nem tartalmazza többek között a vezetői és a nyugdíjazással megvalósítható munkaviszony megszüntetéseket. A Magyar Telekom tájékoztatása szerint az elbocsátási költségek teljes összege megközelítőleg 7 milliárd forintot tesz ki, amelynek döntő hányada 2009. negyedik negyedévben esedékes, kisebb hányada pedig a 2010. évet terheli. A leépítés pontos létszámáról és az elbocsátási költségek pontos összegéről a vállalat sajtóosztálya az év végére ígér további tájékoztatást.

 

A vállalatnál a döntéstől 2010-re mintegy 6,5 milliárd forintos megtakarítást remélnek a 2008. évi, végkielégítéssel kapcsolatos ráfordítások nélküli Teljes Munkaerő Menedzsment (TMM) költségekhez képest, amely több mint 5 százalékos költségcsökkentést jelent két év alatt. (2008-ban az anyavállalatnál valamint a magyar leányvállalatoknál a TMM költség 121 milliárd forintot tett ki a végkielégítések nélkül.)

 


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.