Hirdetés
. Hirdetés

Multitouch táblagépen mutatták be az Intel Meego OS-t

|

Egy korai videós demonstráció során a többpontos érintés, többfeladatos működés és a multimédia területein domborított az új operációs rendszer. Alapfunkció lesz a közösségi hálózatok kezelése is.

Hirdetés

Videós bemutatón nyerhetünk némi betekintést az Intel még fejlesztés alatt álló, Linux alapú operációs rendszerébe. A felvételen a többpontos érintést, a többfeladatú működést és az integrált közösségi hálózatkezelést is bemutatják.

 

^~

 

Júmius 17-én került fel a YouTube-ra a mindössze három perces mozgókép anyag, az Intel Atom Developer Program egyik blogbejegyzése hivatkozik rá. A felvételen a Meego OS 1.1 alfa előtti állapota látható egy multitouch táblagépen. A bemutató egy dinamikus felhasználói felületet tár elénk, amely többoszlopos kialakítású, hogy egy időben böngészhessük a videók, fotók és egyéb tartalmak között. Az operációs rendszerbe beépítettek egy közösségi klienst is, ami valós időben gyűjti a Twitter és a Facebook bejegyzéseket.


Biztosított a többfeladatú működés - a demó során egy zenei alkalmazás fut a háttérben, míg az előtérben fotószerkesztés folyik. A több pontos érintést az objektumok átméretezésére, torzítására használják, egyik alkalmazás öt érintési pontot is képes volt megkülönböztetni. Bob Duffy, az Atom Intel Developer Program menedzsere egy blogbejegyzésében megelőlegezte, hogy e lehetőség révén azt is el tudja képzelni, hogy akár 5 személy áll körbe egy táblagépet, amint egy időben, érintéssel vesznek részt egy többszereplős játékban.


?Megeshet, hogy a pre-alpha bemutató egyes elemei nem lesznek majd benne az operációs rendszer végleges változatában" - írta Duffy. ?Annyi azonban mindenképpen látható, hogy mi folyik itt, el lehet képzleni, hogy milyen élményt nyújt majd a MeeGo." Az új operációs rendszer megjelenését őszre datálta a blog szerzője, valahol szeptember vége és december vége közé.


A MeeGo ugyanazon a piacon indul majd, mint más Linux alapú fejlesztések, jellemzően a Google Android. Nemrégiben a Canonical is bejelentette, hogy fejleszti az Ubuntu Linux táblagépes változatát és erős a gyanú, hogy a Palm felvásárlásával sok tudást magába szívott HP is hamarosan kirukkol a WebOS utódjával.

Az IDC kimutatása szerint az iPad viszi a prímet táblagép téren. Idén mintegy 7 millió hasonló eszköz talál gazdát, 2014-ben viszont várhatóan már 46 millió darab táblagép kel majd el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.