Hirdetés
. Hirdetés

Munkára tervezett okosszemüveget villantott a Lenovo

|

Az eszközt gyárakban, laboratóriumokban, kórházakban lehet majd használni. A Lenovo másik fontos újdonsága a CES 2021-en egy kettéválaszható új ThinkPad.

Hirdetés

Zajlik a CES 2021, a nagy márkák sorra mutatják be újdonságaikat. A Lenovo többek között egy professzionális használatra tervezett okosszemüveggel, a ThinkReality A3-mal érkezett, amely a többi okosszemüveghez és VR/AR headsethez képest nem a játékosokra céloz: a gyártó szerint virtuális megjelenítési és 3D vizualizációs képességeivel új szintre emeli a munkavégzést.

A ThinkReality A3 voltaképpen egy klasszikus kiterjesztett valóság (AR) eszköz, de olyan könnyű (mindössze 13 dekát nyom), hogy valóban elmegy szemüvegnek, és a nagyvállalati okosszemüvegek műfajában a Lenovo szerint jelenleg a legfejlettebb, legsokoldalúbb megoldást kínálja.

Hirdetés

Az okosszemüveg két kiadásban jelenik meg: az PC-s verzióval PC-khez, az iparival a Motorola csúcsmobiljaihoz lehet csatlakozni. Használat közben mindkét modell lehetővé teszi dioptriás szemüveg viselését, és tervezésük során a Lenovo arra törekedett, hogy ne szigeteljék el felhasználójukat környezetüktől.

Ami a technikai részleteket illeti, a ThinkReality A3 a Qualcomm XR1 platformjára épül, a két szem előtt egy-egy 1080p AR megjelenítő helyezkedik el, és a keretben egy 8 megapixeles, valamint két halszemoptikás kamera is helyet kapott. A megjelenés valamikor év közepén várható.

Ugyancsak a CES-en rukkolt ki a gyártó egy új leválasztható ThinkPad eszközzel, az X12 Detachable-lel. Az újdonság Intel 11. generációs UP4 lapkakészletre épül, megjelenítője 12,4 hüvelykes FHD képernyő, és ugyanazzal a mágneses tollal működik, mint az X1 Titanium Yoga.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.