Hirdetés
. Hirdetés

Műszaki hiba okozott gondot a Vodafone hálózatában

|

Technikai problémák adódtak a péntek reggeli órákban a tavaly decemberi nagy T-Mobile leálláson a Twitteren és Google hirdetésekben viccelődő Vodafone Magyarország hálózatában. A leállás a fővárost is érintette.

Hirdetés

Csakúgy, mint a T-Mobile több száz millió forint kárt okozó, 2009. december 4-i leállásakor, a Vodafone hálózatában is péntek reggel jelentkezett hiba. Beszámolók szerint problémák voltak a telefonáláskor, az SMS-küldéskor és a mobilinternet szolgáltatásban is.

Suba János kommunikációs vezető az Indexnek arról beszélt, hogy a  hiba körülbelül két órán keresztül, reggel háromnegyed hattól háromnegyed nyolcig állt fent, és a Vodafone 1-es számú kapcsolóközpontjáig lehetett visszavezetni, ahol elromlott egy alkatrész. Ez a központ a Tatabánya, Dunaújváros, Kecskemét és Eger által határolt területet látja el, a részleges leállás tehát érintette Budapestet is, az ország többi részét azonban nem.

A hírportál szerint a meghibásodás ezen a területen sem volt általános: volt, aki tudott hívást kezdeményezni, volt, aki csak sokadik próbálkozásra, és persze akadt olyan is, aki az említett időszakban teljesen leszakadt a hálózatról. Az alkatrészprobléma a Vodafone előfizetőinek körülbelül 10-15 százalékát érintette.

Suba János arról is beszélt az Indexnek, hogy akár napokat is igénybe vehet, amíg kiderítik a részleteket a meghibásodással kapcsolatban. Az adatgyűjtést azonban nehezíti, hogy az emberek többsége a probléma fennállása alatt aludt, vagy nem használta a készülékét, így viszonylag kevés a dokumentálható eset.

Érdekességképp említjük, hogy bár tavaly a konkurensének hálózati hibáján élcelődött a Twitteren és egy Google Adwords-hirdetésben a szolgáltató azóta állásából eltávolított dolgozója a cége nevében, a Vodafone a saját hibájáról cikkünk elkészültéig egyelőre semmit sem tett közzé Twitter oldalán.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.