Hirdetés
. Hirdetés

Nagyobb teljesítményű tűzfalak és végpontvédelem a Gateprotecttől

|

Kétszer erősebb lett a tűzfalszabályokat vizuálisan megjelenítő eGUI kezelőfelületükről ismert Gateprotect UTM tűzfalak hardvere.

Hirdetés

Az új generációs eszközök mellé a gyártó már végpontvédelmet is kínál a Webroottal történő együttműködésének köszönhetően.

Hirdetés

A Common Criteria EAL4+ minősítésű UTM tűzfalakat gyártó német Gateprotect most megújított, erősebb hardvereinek elsősorban a kisvállalatok örülhetnek, ebben a szegmensben ugyanis ötszörösére nőtt az eszközök teljesítménye. A 200 Mbps tűzfalátviteli sebességgel rendelkező GPO-75 készüléket az 1000 Mbps áteresztésére képes GPO-100 váltja fel, a 350 Mbps teljesítményű GPO-12-öt pedig az 1700 Mbps-ra képes GPO-150. A középvállalatok körében legnépszerűbb, 1000 Mbps sebességű GPA-250-nek az 1900 Mbps teljesítményű GPA-300 lett az utódja.

A hardverek alap garanciaideje ezzel egyidejűleg egy évről két évre növekedett, majd ezután a szerződés lejárta előtt egy évvel mindig meghosszabbítható.

A hardver teljesítményének növelése mellett a Gateprotect folyamatosan fejleszti egyedi vizuális kezelőfelülettel rendelkező operációs rendszerét is. Az eGUI néven ismertté vált megközelítés lényege, hogy a tűzfal kezelőfelületén létrejönnek a hálózati objektumok - szerverek, felhasználói csoportok, internetkapcsolatok stb. -, majd ezekhez az objektumokhoz rendelhetünk szabályokat. Az eGUI segítségével így például egyetlen pillantással át lehet látni, hogy egy adott nyitott port milyen szolgáltatáshoz tartozik, és melyik számítógépek használják ezt a szolgáltatást az adott pillanatban. A hagyományos, parancssoros szemléletű tűzfalak esetében általában csak többperces kereséssel lehet kinyerni ezt az információt.

 

Annak érdekében, hogy ügyfeleinek teljes körű védelmet tudjon biztosítani, a német vállalat szövetséget kötött a vírusirtó szoftvereket gyártó Webroot céggel. A Gateprotect tűzfalai mellé így mostantól licencelhető Webroot végpontvédelem is, melynek különlegessége, hogy felhő alapú megközelítésének köszönhetően más vírusirtó megoldásokhoz képest rendkívül alacsony erőforrásigénnyel rendelkezik.

Az új hardverek részletes specifikációja a Gateprotect magyar képviseletének weboldalán, a http://tuzfal.hu címen tekinthető meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.