Hirdetés
. Hirdetés

Nagyon is érdemes használni a Facebook új adattörlési funkcióját

|

Immár törölhetjük azokat az információkat, amelyeket vállalkozások és szervezetek a hozzájuk kapcsolódó aktivitásainkról megosztanak a Facebookkal, amikor használjuk az appjukat vagy a webhelyüket.

Hirdetés

Hirdetés

A Facebook most megjelent új funkciója lehetővé teszi a Facebook-profilunkhoz linkelt alkalmazások és weboldalak törlését, hasonlóan ahhoz, mint amikor a sütiket töröljük a böngészőnkben.

A Cambridge Analytica botrány kirobbanása után hatalmas nyomás nehezedett a Facebookra, hogy tegye átláthatóbbá, hogy a felhasználói adatok miként kapcsolódnak más weboldalakhoz és szolgáltatásokhoz. Mark Zuckerberg 2018 májusában személyesen ígérte meg, hogy létrehoznak egy előzménytörlési funkciót, amellyel most készültek el. 

A funkció használatához a menüben válasszuk a Beállítások tételt, a megjelenő oldalon kattinsunk az A Facebook adataid lehetőségre, majd a Facebookon kívüli tevékenység opcióra.

Itt részletes tájékoztatást kapunk a szolgáltatásról - ahogy a Facebook írja "a Facebookon kívüli tevékenységek között olyan információk szerepelnek, amelyeket vállalkozások és szervezetek a hozzájuk kapcsolódó aktivitásaidról megosztanak velünk, például ha felkeresed az alkalmazásukat vagy webhelyüket" -. a beállítási lehetőségekról, és törölhetjük is az előzményadatokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.