Hirdetés
. Hirdetés

Nagyot bukhat a Szörcs

|

Kamu vagy kommunikációs hibák sora sodorja a reményteljes keresőt a bukás felé? (Szubjektív)

Hirdetés

Két napja vitázik a szakma a Szörcs romjain. Jómagam nem törnék pálcát a még bőven startupként működő kereső felett. Mi is történt az utóbbi napokban, hogy kerülhetett a sokak által kedvelt, s általunk is jónak ítélt szolgáltatás ilyen szorult helyzetbe?

Az események valahol ott kezdődtek, amikor is a SEOblog-on nagyjából a Google találatainak lenyúlásával gyanúsították meg a Szörcs-öt.

A bejegyzést Napi Merítésében a HVG is felkapta. A lavina itt már megállíthatatlanná vált.
Az a cím, hogy Szörcs with Google, még nem ütött volna lyukat a pajzson, de a HVG-s címadás már botrányt sejtetett.  „Mi történik a Szörcs.hu kereső motorháza alatt? Persze jött aztán hideg és meleg a kommentekben… 

A szakmai vitába nem beleavatkozva itt még talán lehetett volna tenni valamit a Szörcs fejlesztőinek, hiszen egy korrekt válasz talán útját állta volna annak a folyamatnak, ami most akár a cég végét is jelentheti.



A téma persze izgalmasnak tűnt a szakmai körökben is, így a HWSW gyorsan lecsapott rá, elég kemény címmel megspékelve a címlapra álmodott amúgy is csípős írást. „A Google lenyúlásával vádolják a magyar keresőt”

Végjátékként pedig az ugyanitt leközölt levél a Szörcs eddig ünnepelt ötletgazdájától, amitől még a HWSW is elhatárolódik, a kommunikáció végleges hibáit mutatja. Sajtos István a levélben malőrnek nevezi a problémát, illetve kis trükkről, csúsztatásokról és szakmai hibákról beszél, végül bocsánatot kér a keresőktől, a szakmától és a felhasználóktól.  

A felhasználók pedig a közösségi média minden csatornáján most verik be a szolgáltatás koporsójába a maradék szögeket. Twitteren, Facebookon és minden szakmai fórumon csalódott userek, megvezetett szakemberek fejtik ki véleményüket a témáról. Az már senkit sem érdekel, hogy a Szörcs miért lassú, igaz-e bármi a vádakból.

Egy kicsit talán kafkai szituációt fokozza az oldal jelenlegi lassúsága, és a háttérkép, amely elég randa viharfelhőket mutat a Szörcs jövőjével kapcsolatban…

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.