Hirdetés
. Hirdetés

Nagyot durrant a Deutsche Telekom

|

NFC technológián alapú mobil pénztárcát, és korlátlan, fix árú adatroaming csomagot vezet be a Deutsche Telekom, amely drasztikusan lecsökkenti a külföldön történő mobillinternetezés költségeit.

Hirdetés

Edward R. Kozel, a Deutsche Telekom technológiai és fejlesztési vezérigazgató-helyettese kedden Barcelonában, a Mobil World Congressen sajtótájékoztatón elmondta, a korlátlan roamingcsomag 14,95 euró, mintegy 4 ezer forint lesz hetente. A csomag március 1-jétől Németországban, majd július 1-jétől minden olyan országban megvásárolható lesz, ahol a T-Mobile szolgáltat. Ez a roaming csomag minden uniós országban használható lesz, vagyis jelentős árcsökkenésről lehet beszélni a külföldi mobilinternetezés terén.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a magyar piacon várhatóan a jövő év elején vezetik be az NFC mobilfizetési technológiát, de a szolgáltatás fejlesztése még az idén elindul. A bevezetés ideje attól is függ, hogy mikor lesznek nagy mennyiségben NFC-képes mobilok a piacon. A DT az NFC-n keresztül működő mobil pénztárcát az idén először az Egyesül Államokban vezeti be, de 2011-ben elérhető lesz Németországban és Lengyelországban is.

(A Deutsche Telekom a Magyar Telekom fő részvényese, a MagyarCom Holding 100 százalékos tulajdonosa.)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.