Hirdetés
. Hirdetés

Nagyot szól a Quantum csendje: itt az új Firefox böngésző!

|

A Firefox 59 gyorsabban tölti be az oldalakat, és a személyes adatainkra is jobban vigyáz.

Hirdetés

Hirdetés

A Mozilla kiadta a Firefox 59.0 "Quantum" böngészőt minden támogatott platformra, így a GNU/Linuxra, a macOS-re és a Microsoft Windowsra.

A szoftvert tele van teljesítményjavító megoldásokkal: többek közt jelentősen rövidülnek benne az oldallatöltési idők, és macOS-en javul a grafika renderelése.

Az elmentett képernyőfotókra immár rajzolhatunk, és átkeretezhetjük az elmentett képernyőfotók látható részét, továbbá egyszerűen átrendezhetjük a leglátogatottabb helyeket, és a testreszabási lehetőségeink is bővültek.

Az RTC (Real-time Communications) lehetőség is sokat javult, és továbbfejlesztették a WebExtensions API-t.

Az adatvédelem terén szintén nagyot lépett előre a böngésző. Blokkolhatjuk többek között a hozzáférési kéréseket a kamerához, a mikrofonhoz és a földrajzi helyhez, és külön-külön szabályozhatjuk a kamerára, a mikrofonra, a helyre és az értesítésekre vonatkozó beállításokat.

Mindezeken felül a Mozilla fejlesztői nem mulasztottak el néhány biztonsági javítást is végrehajtani az új Firefox 59.0-en.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.