Hirdetés
. Hirdetés

Nagyszámítógépekkel a mobilfejlesztésekért

|

Az IBM új mobil, tároló és Hadoop fejlesztéseket mutatott be mainframe számítógépekhez.

Hirdetés

Az IBM új megoldásokat mutatott be System z nagyszámítógépeihez, hogy megkönnyítse a mobilalkalmazások gyors fejlesztését és bevezetését. A fejlesztés teljes körű integrációt biztosít az üzleti folyamatokkal is, egyebek mellett az applikációk kezelése és az adatfeldolgozás során. Az IBM rugalmas árstruktúrát is kialakított mobil mainframe ügyfeleinek, hogy kizárólag a valóban felhasznált számítási kapacitásért fizessenek.

Hirdetés

A mobilok száma világszerte a számítógépek háromszorosa, vagyis a vállalatok számára elkerülhetetlen, hogy IT infrastruktúrájuk támogassa az új mobil és felhő alapú szolgáltatásokat. A trendek is ezt diktálják, 2015-ig várhatóan hússzorosára nő a jelenlegi adatmennyiség, tizenötször több app és négyszer annyi mobilról indított tranzakció várható, mint 2011-ben. Ezért a cégek egyre inkább a nagygépekre építenek üzleti működésükben.

Ez a dinamikus növekedés azonban kihívás is a vállalkozásoknak, mivel a mobil tranzakciókat kiszolgáló új alkalmazások integrálása a költségek emelkedésével jár együtt. Erre ad választ az IBM System z megoldása, amely támogatja a cégeket az új mobil és felhőszolgáltatások gyors bevezetésében és ügyfeleik kiszolgálásában –növelve elégedettségüket is. A most kialakított új árstruktúrát a z/OS rendszer mobil terheléséhez szabták, hogy egyre növekvő számú mobil tranzakció mellett kedvezőbben alakuljon a növekedés költsége és ne ugorjon meg a szoftverhasználati díj. A megoldás lényege, hogy a konstrukcióval akár 60 százalékos kapacitáscsökkentés érhető el a mobil tranzakciókat kiszolgáló processzoroknál.

A dél-afrikai Nemzeti Bank (FNB) például sikeres új mobilszolgáltatásaival havi több mint 230 millió tranzakciót kezelt, így olyan infrastruktúrára volt szüksége, amely a felhasználók és a folyamatok számának emelkedésével is képes lépést tartani. Az IBM System z emellett a szolgáltatások fejlesztését segítő hasznos tapasztalatokkal, üzletfejlesztési szempontokkal, összességében elégedettebb ügyfelekkel járul hozzá a bank eredményeihez. A bank a mobileszközökön keresztül az egész kontinens életét megváltoztatja, s ez a példa jól szemlélteti, hogy a mobil csatornán elért forgalomnövekedés messze túllép a hagyományos csatornák növekedési ütemén. A mainframe ezt támogatja – dinamikus növekedési környezettel és költséghatékony díjszabással.

 

Az új tárolási és Hadoop megoldások fejlődést hoznak az adatfeldolgozásban
Az utóbbi ötven évben a mainframe nagygépek fejlesztésében sorra születtek a technikai innovációk, segítségükkel a cégek könnyebben alkalmazkodhatnak a változó piaci igényekhez. A folyamatban újabb lépés az IBM bejelentése, amely most abban segíti a partnereket, hogy még jobban kiaknázhassák a rendelkezésükre álló adatokat:

- zDoop szoftver – az IBM-mel együttműködve a Veristorm kínálja az iparág első kereskedelmi Hadoop megoldását Linuxra a System z alapján. Úgy segíti az ügyfeleket a létező biztonság és irányítási kontroll megőrzésében, hogy elkerülhetővé teszi a staging adatterületek mainframe-en kívülre helyezését, továbbá lehetővé teszi az elévült adatok mainframe-en belüli elkülönítését (offloading);
- Flash a mainframe-hez – a flash tárolók következő generációja gyorsabb hozzáférést biztosít az IBM DS8870 keretében, teljesítményük a HDD-nek akár 30-szorosát is elérheti;
- Folyamatos integráció a System z számára – az alkalmazások szállítási ciklusát egy hónapról hetekre vagy napokra rövidíti le;
- Az IBM CICS Transaction Server új verziója – továbbfejlesztett mobil és felhő-támogatást ad a CICS-nek, amelyre vállalkozások ma már naponta 1 milliárd tranzakciójukat bízzák rá;
- IBM WebSphere Liberty z/OS Connect – a webes, felhő- és mobilhozzáférés gyors és biztonságos módja z/OS berendezésekhez;
- IBM Security zSecure SSE – továbbfejlesztett biztonsági intelligenciájával és összeférhetőségi jelentéseivel segít megelőzni a rosszindulatú számítógépes támadásokat. A zSecure képes a biztonsági eseményeket a QRadar SIEM-hez irányítani, hogy lehetővé tegye az egész vállalkozásra kiterjedő, integrált, központi kezelőfelületen jelentő biztonsági intelligencia működését.
Az IBM Global Financing segítséget kínál az ügyfeleknek a z Mainframe rendszer beszerzéséhez is. A javasolt pénzügyi konstrukció lehetővé teszi a felhő- és analitikai infrastruktúra jobb menedzselését, az üzleti lehetőségek jobb kiaknázását új mobil, storage és Hadoop ajánlatok felhasználásával. A megfelelő minősítési eljárás után lehetőség van leasing- és kölcsönzési konstrukciókra is alkalmas törlesztési terv alapján. Az IBM Global Asset Recovery Services pedig gondoskodik a régebbi IT berendezések visszavásárlásáról és elszállításáról.

Tréningek a Mainframe felhasználók új generációja számára
Az IBM Academic Initiative keretében az IBM több mint hét éve dolgozik egyetemekkel, hallgatókkal és tanárokkal, vállalkozásokkal. A program során mainframe tréningeket tart, a tananyaghoz forrásokat biztosít – a kezdeményezéshez 70 ország 1000 iskolájában összesen több mint 180 ezer diák csatlakozott.

IBM most három új online edukációs lehetőséget jelent be a mainframe ökoszisztéma továbbfejlesztésére. A új MOOC (Massive Open On-line Courses) kurzusok a Syracuse University-vel és a Linux Foundationnel együttműködésben zajlanak és több lépcsőben az év folyamán válnak elérhetővé. Minden kurzus ingyenes és elérhető bárkinek, bárhol, bármikor.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.