Hirdetés
. Hirdetés

Navigáció a szélvédőn

|

A Virtual Cable a szélvédőn piros csíkot jelenít meg, amely folyamatosan változva, 3D-ben mutatja az irányt.

Hirdetés

Az már egyszer biztos, hogy a navigációra csak fejlődés várhat, hiszen az amerikaiak továbbfejlesztik a GPS-t, az Európai Unió 2013-ra elkészül a Galileóval, de az oroszok és a kínaiak is saját navigációs rendszer kiépítésén fáradoznak. A közelmúltban már több innovatív megoldás is felmerült, amely egyszerűbbé, könnyebbé, és jobban használhatóbbá tenné a navigátorokat. A TomTom például szabadalmaztatta is egyik ötletét, amelyben a készülék egy külső kamerával folyamatos élőképet közvetít, és azon helyezi el a szimbólumokat, az irányjelzőket. A legtöbb ilyen ötlet azonban csak papíron létezik, valós eredménye ritkán van.

Más a helyzet a Virtual Cable-lel. A Making Virtual Solid egy olyan új technológiát dolgozott ki, amelynél az autó szélvédőjére egy 3D-s piros csík vetül, végig követve az utat, akár egy troli villamosvezeték-pályája. A Virtual Cable az egyik legígéretesebb újítás lehet a navigációs piacon.

virtualcable.jpg

A Virtual Cable ára várhatóan 400 dollár (70 000 forint) lesz, és az ígéretek szerint bármilyen jelenlegi navigációs berendezéssel képes lesz együttműködni.

? Videó a Virtual Cable-ről ť

? Filmek az MVS hivatalos oldalán ť

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.