Hirdetés
. Hirdetés

Ne bánjunk velük kesztyűs kézzel

|

A Lenovo hétfőn kibocsátott, új ThinkPad notebookjai ujjlenyomat-leolvasóval segítik majd tulajdonosaikat az eltárolt adatok titkosításában.

Hirdetés

A Lenovo ThinkPad termékvonaláról legutóbb szeptember végén hallhattunk, méghozzá 526 ezer darab Sony-akkumulátor visszahívása kapcsán. A tegnap bemutatott hordozható számítógépek a legelső modellek a Lenovo kínálatában, amelyeket a Ultimaco SafeGuard Easy 4.3 biztonsági szoftverével és a hozzá tartozó olvasóegységgel szereltek fel. Az új megoldás értelmében a szóbanforgó gépek merevlemezén lévő titkosított információkat nem jelszó védi, hanem a tulajdonos ujjlenyomatára van szükség.

A nyár végén a Delltől nem kevesebb, mint öt különböző igazgatót magához csábító Lenovo biztonsági portfoliója nemcsak az Ultimaco megoldásával, hanem a Softex OmniPass hitelesítő szoftverével is bővült. Ez szintén magában foglal a PC jelszavas védeleme mellett többek között egy ujjlenyomat-azonosító alkalmazást is.

Az Intel Intel Core2Duo processzorokkal szerelt ThinkPad termékvonal ezenkívül már a 802.11n Wi-Fi technológiai szabványt is támogatja. A Windows Vista januári megjelenése kapcsán érdemes megjegyezni, hogy az összes notebook Vista-ready, azaz alkalmas az új operációs rendszer futtatására, beleértve annak Premium változatait is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.