Hirdetés
. Hirdetés

Négy napig ünnepli tizedik születésnapját az OpenOffice.org

|

Budapesten ünnepli születésnapját a nyílt forráskód vezérhajója, a négy napig tartó esemény megnyitója a Parlamentben lesz.

Hirdetés

A Magyarországi Nyílt Dokumentum Formátum Szövetség (ODFA Hungary) szervezésében  idén, Szlovénia, Németország, Spanyolország, Kína és Olaszország után Budapesten kerül megrendezésre a nemzetközi OpenOffice.org Konferencia.

Az OpenOffice.org nyílt forráskódú irodai szoftvercsomag az idén lesz éppen 10 éves. Ez a kerek évforduló, valamint a tény, hogy világszerte rendkívül sikeressé vált a csomag – csak a legutóbbi 3-as verziót több, mint 125 millióan töltötték le – tovább növeli a budapesti konferencia jelentőségét.

Az OpenOffice.org konferencia a világ egyik legrangosabb technológiai jellegű rendezvénye, melynek célja, hogy fórumot biztosítson a világ különböző országaiban tevékenykedő OpenOffice.org fejlesztők, döntéshozók, nagyvállalatok, szakmai és civil közösségek számára. A szervezők fontosnak tartják, hogy minden mérvadó kutatási műhelyt meghívjanak, felkínálva számukra a programban való részvételt is. A közösség, illetve a nyílt forráskódú irodai szoftvercsomag fejlesztését támogató vállalatok (Sun Microsystems, Oracle, IBM, Google, Novell) az alkalmazáshoz kapcsolódó fontos bejelentéseket erre az alkalomra időzítik.

Több száz nemzetközi j informatikai fejlesztő és számos nagynevű hazai előadó vesz részt.az OpenOffice.org konferenciáján. Köztük megjelenik az Eötvös Loránd Tudományegyetem résztulajdonában álló ELTE-Soft Nonprofit Kft,  amely sikeresen pályázott „A kutatás-fejlesztési központok fejlesztése és megerősítése” tárgyában kiírt KMOP-2008-1.1.2 pályázaton. Az ELTE-Soft ipari támogatója: a MultiRáció is ezen a konferencián számol be egyetemi partnereikkel közös kutatás-fejlesztési tevékenységeik eredményeiről. A rangos esemény megnyitó ünnepélye a Parlamentben lesz.

Az OpenOffice.org Konferencia 2010 rendezvény 2010. augusztus 31-től és szeptember 3-ig kerül megrendezésre, a konferencia fő helyszíne a Közép-európai Egyetem lesz.

A budapesti rendezvényhez kapcsolódóan megrendezésre kerül az „Open Festival” nevű kulturális esemény, amelynek a Gödör Klub ad otthont. Erre az ingyenesen látogatható rendezvényre nemcsak technológiai szakembereket, hanem az OOo gondolatköre iránt (nyíltság, szabadság) elkötelezett érdeklődőket is várják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.