Hirdetés
. Hirdetés

Negyedik Szabadfogású Számítógép verseny

|

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ pályázata lehetőséget nyújt a fiatalok számára számítógépes tudásuk és kreativitásuk megmérettetésére.

Hirdetés

A ma már hagyománynak számító Szabadfogású Számítógép versenyt idén is szeptemberben hirdeti meg a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ. A versenyben a 19 évesnél fiatalabb generáció vehet részt - alsó korhatár nélkül - egyénileg, vagy akár csapatban. A verseny célja, hogy új szellemű, az iskolai keretektől független, alkotó számítógép használatra ösztönözze a fiatal korosztályt, valamint nyilvános bemutatkozási alkalmat teremtsen számukra.

A Szabadfogású Számítógép versenyen bármilyen számítógépes alkotással indulni lehet, legyen szó saját fejlesztésű játékprogramról, honlapról, portálról, szoftverről, animációról, rajzról, zenéről vagy robotról, a műnek csak a pályázó képzelőereje szabhat határt. Olyan alkotások beérkezését várják a rendezők a számítástechnika különböző területeiről, amelyek szokatlan ötleteket, egyéni elgondolásokat, különleges megoldásokat rejtenek. A művek beküldésének határideje 2006. október 16. 24.00 óra.

Azon pályázatokat díjazza az informatikai szakemberekből, művészekből, pedagógusokból álló zsűri, amelyekben a fiatalok megszerzett tudásukat a leginnovatívabb, legkreatívabb módon tudták hasznosítani szokatlan, igazán egyedi megoldások alkalmazásával. A pályaműveket korosztályonként is értékeli és díjazza a zsűri.

A verseny támogatóinak köszönhetően a versenyzők értékes díjakat nyerhetnek, melyek segítenek tudásuk bővítésében és kreativitásuk fejlesztésében, így például számítástechnikai eszközöket, ösztöndíjat, mobiltelefont. A verseny díjazott művei 2006 decemberében megtekinthetőek lesznek a Jövő Házában egy nagyszabású kiállítás keretében.

Az elmúlt három évben közel 2000 versenyző 1400 pályázattal nevezett erre az egyedülálló versenyre, a tavalyi évben pedig mintegy 420 pályamű érkezett. A versenyzők döntő többsége valamelyik vidéki településről küldte be művét, de a magyar nevezők mellett érkeztek munkák Romániából, Szlovákiából és Szerbia-Montenegróból is. A versenyen bebizonyosodott, hogy a diákok tudása és kreativitása rendkívüli számítástechnikai eredményekre képes, ráadásul a humort sem nélkülözi.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.